Mª José Català, alcaldessa

dilluns, 28 de maig de 2007

Anàlisi d'un tomb electoral espectacular i històric a Torrent.

La gent de Torrent ha votat pel canvi en la nostra ciutat, que fins ara, sempre havia estat governada pel PSOE.
Des de millorTorrent volem felicitar a Maria José Català i desitjar-li el millor, ja que, si fa un bon paper, això serà positiu per Torrent.

Volem demanar-li que, tot i la majoria absoluta, pense que s'ha de governar per a tots, i escoltar els ciutadans. També, i contràriament al que s'ha fet fins ara, s'ha de saber escoltar als grups polítics rivals del consistori, ja que els vots dels altres dos partits sumats superen als que ha obtingut la pròpia alcaldessa.


Pensem que les claus d'aquest tomb electoral han estat les següents:

- La magnífica campanya de Català i la mobilització de l'electorat del PP. Català ha fet moltes propostes, i el PP de Torrent ha demanat el vot amb insistència i moltíssims recursos.- El fracàs del canvi en la Generalitat. Camps ha agranat. El PSOE sobretot, però també el Compromís, no han aconseguit convéncer per un canvi al Consell. El suport a Camps i a les polítiques del PP, han de fer que s'òbriga un intens debat al PSOE. Des d'ací, molt modestament, pensem que cal una refundació del PSOE, saber jugar com ho fa el PP, i sobretot la dimissió immediata de Pla, cosa que no s'ha produït. Malament van. Ens mullem, i com a gent de l'Horta Sud, apostem per Jorge Alarte com a nou cartell electoral. Però ha de ser ja.


- La nefasta campanya del PSOE. El PSOE de Torrent s'ha mantingut durant la campanya amb una actitud molt confiada, no ha sabut explicar les propostes i la gent ha vist que els compromisos anteriors no havien estat acomplerts. La base d'una campanya des del govern ha de ser la de la gestió, i aquest no ha sigut (potser no podia ser-ho) el principal argument de campanya socialista.


- El no Compromís. Finalment, la no aposta pel Compromís País Valencià a Torrent ha fet que Esquerra Unida-Acord obtinga 1300 vots que no han servit per a res a l'esquerra, ja que no es traduïx en cap regidor. Amb estos resultats el Compromís hagués obtingut 2 regidors, sent clau per la governabilitat. Desgraciadament, pensem que era una oportunitat única per governar, com s'ha vist finalment. Ara serà molt difícil una oportunitat així, perquè a poc que Català sàpia menejar-se (el que esperem pel bé de Torrent), el PP pot conservar i eixamplar la majoria absoluta per anys.


- Major fidelitat de vots: Ros no és Bresó. Aquesta vegada, el votant del PP ha sigut més fidel i ha coincidit més la papereta sèpia amb la blanca. Ros no és Bresó, i no és capaç de fer que la gent vote a Camps però al PSOE en Torrent.


- Abstenció, relaxació del votant socialista. Tot i que no augmenta considerablement, l'abstenció ha estat la gran triomfadora de la nit, amb més de 21000 vots (front als 15000 de Català). Les enquestes que parlaven de Bresó amb majoria absoluta han creat també certa relaxació en el votant socialista. Al gener, millor Torrent ja treballava amb una enquesta que atorga al PSOE 12 regidors, 11 al PP, mentre que UV perdia l'únic que tenia i en aquella ocasió, comptant Compromís, donàvem 2 a la suma d'EU i Bloc. Ciutat de Torrent, mesos després ja parlava de 12-12-1. Amb un últim espentó, en una gran campanya, Català ha fet pujar encara un regidor i sumar la majoria absoluta. El PSOE només ha valorat enquestes cuinades que sempre li donaven la majoria absoluta.


- UV, en caiguda lliure. El tema de si el valencià és català o no, o de les invasions catalanistes, ja no donen vots perquè si. El PP ha assimilat el discurs, però mantenent les normes catalanes baix el paraigües de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (Catalana). I això ja no li importa a la gent. El que importa és el cor i el fetge, traure la senyera i dir que ve el tripartit catalanista, apel·lar al discurs i no als fets. Els de Unió, a Torrent es queden fora del consistori, i a nivell Comunitat pràcticament desapareixen, el que beneficia al PP, que s'ha apropiat del discurs (i votants) d'este partit.


- La gent, cansada de que la Generalitat margine a Torrent. "Si no pots amb ells, uneix-te'n". Els torrentins i torrentines han decidit apostar per obtindre els servicis que Camps ha negat sistemàticament a Torrent. Bresó prometia Hospital, jutjats, etcètera, si guanyava Pla, cosa que la gent veia com a irreal, mentre que una victòria de Català pot fer que es done un gir en la política de la Generalitat cap a Torrent.


2007 Resultat Escrutat 100%
Total votants 34.954 62,19% (34810 63.89 % al 2003 )
Abstenció 21.254 37,81% (19672 36.11 % al 2003 )
Vots nuls 145 0,41% (107 0.31 % al 2003 )
Vots en blanc 411 1,18% (425 1.22 % al 2003 )


Partit/ Nº Vots i % /Regidors
PP
15.247 43,80% 13 (PP 8 10121 29.16 % al 2003 )
PSOE 13.901 39,94% 11 (PSOE 15 19351 55.76 % al 2003 )
BLOC-V-H 1.852 5,32% 1 (BLOC-EV 1 1757 5.06 % al 2003 )
EUPV-V-IR:A 1.321 3,79% (ENTESA 0 1241 3.58 % al 2003 )
UV-LVE 1.304 3,75% (UV 1 1808 5.21 % al 2003 )
CVa 305 0,88%
PSD 207 0,59%
UxT 131 0,38%
ESQ-AM 96 0,28%
CENTRISTAS 34 0,10%

Ara, què esperem? Des de millorTorrent continuarem apostant per una ciutat millor, i vigilant que Català porte endavant els seus principals compromisos. Si acompleix els 50% dels mateixos, serà molt positiu. De moment haurà de convéncer a Camps que reflexione i incloga a Torrent en el mapa de nous palaus de justícia i de nous hospitals, perquè a dia d'hui, NO COMPTEM PER A LA GENERALITAT, i això ha sigut determinant en el triomf popular.

Compromisos de Català amb Torrent:

- Escola Oficial d'Idiomes

-Eliminació de la Taxa de Residus Sòlids Urbans i la reducció d'impostos locals.

- 5.000 VPO en els pròxims anys i la creació d'una borsa d'habitatges de lloguer.

- Un Hospital Comarcal a Torrent, en col·laboració amb la conselleria de Sanitat.

- Una guarderia municipal, xecs guarderia.

- Casa de la Dona.

- Creació d'una estació de Control de Trànsit.

- Major dotació dels serveis municipals al Vedat i la seua protecció.

- Creació de més places d'aparcament.

- Increment de parcs i zones verdes.

- Renovació de la xarxa de clavegueram i aigües potables.

- Creació de nous Centres de Majors.

- Noves places d'estudi a Torrent i 2 noves biblioteques.

- Augment de la plantilla de la Policia Local.

- Creació d'un Centre d'Innovació Tecnològica en el polígon, amb la col·laboració de la conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència.

- Creació d'un Centre de Dia, Centre Ocupacional i Residència per a discapacitats, en col·laboració amb la conselleria de Benestar Social.

- Construcció d'un Palau de Justícia en col·laboració amb la Direcció general de Justícia i establiment del jutjat nombre 8 a Torrent.