Per fi, hospital

diumenge, 17 de juny de 2007

Tindrem un Hospital quasi exclusiu per Torrent

Segons informen Levante i Las Provincias, s'acosta el dia en què Torrent tindrà un Hospital. L'alcaldessa electa, la popular María José Català, i responsables de la Conselleria de Sanitat es reuniran dilluns que ve per a concretar un projecte del que ja han transcendit les seues característiques principals. Així, la nova infraestructura sanitària que es construirà en la capital de l'Horta Sud comptarà amb al voltant de 180-200 llits, el que li situaria en un terme mig entre l'hospital de Manises (212 llits) i el de Llíria (120 llits). Igual que ambdós centres, el futur hospital de Torrent no serà de caràcter públic sinó que estarà gestionat amb el model de concessió administrativa a una empresa privada i comptarà amb un gruix d'empleats de més de 700 persones.

En opinió de millorTORRENT, pensem que haguera estat ideal construir un hospital públic i de qualitat, però donat l'estat de la caixa de la Generalitat Valenciana, és simplement impossible. Crec que tots teníem clar que l'hospital seria concertat, perquè és el model de la Generalitat del PP. Hem de ser pragmàtics, és a dir, preferim un hospital públic, però si no pot ser, millor tindre un hospital concertat que no tindre'n.

Si l'hospital de Manises atendrà a un total de 136.000 persones, el que es va a construir a Torrent no es queda lluny ja que donarà cobertura, a més de la capital de l'Horta Sud, a localitats d'altres dues comarques: Montserrat i Montroi (Ribera Alta), Millars i Dosaigües (La Foia de Bunyol). En total, unes 88.000 persones -de les quals 78.000 són de Torrent-, d'ací que el futur centre siga més menut que el de Manises. « Encara que atenga a més municipis és un hospital per a Torrent perquè el 85% de gent que atendrà seran veïns de la nostra localitat», ha manifestat Català a LEVANTE-EMV . De fet, és precisament per la cobertura que oferirà a altres municipis situats al sud del terme municipal de Torrent pel que els terrenys escollits en els quals s'alçarà el nou hospital estaran situats al costat de l'autopista A-7 i el polígon terciari del Toll-Alberca, en uns 30.000 m2.

Dilluns que ve, María José Català (que serà alcaldessa el pròxim dissabte dia 16 al Saló d'Actes a partir de les 10'30 hores) i els responsables de Sanitat, acordaran la data per a signar el protocol d'intencions encara que la dirigent popular ja ha avançat que l'objectiu és que l'hospital « estiga construït i si pot ser en funcionament abans que acabe la present legislatura ».

Per altra banda, per la situació de risc del Vedat en els mesos estivals, es volen aprovar mesures urgents de lluita contra el foc. Català: “El Vedat no ha tingut mai un pla de prevenció i extinció d'incendis forestals i vull que, com més prompte, hi haja un en marxa”.

Llegir article d'opinió sobre l'hospital d'Isabel Olmos (Levante-EMV)