Opció demana iniciatives concretes i més decidides de recolzament de les expressions culturals a Torrent

dilluns, 29 d’octubre de 2007

DEMANEM INICIATIVES CONCRETES I MÉS DECIDIDES DE RECOLZAMENT DE LES EXPRESSIONS CULTURALS A TORRENT
Des d'Opció Torrent valorem positivament la iniciativa de l'Ajuntament de publicar una Agenda Cultural, encara que demanem a l'equip de govern i al Regidor de Cultura en concret una aposta més decidida per les expressions culturals al nostre poble.
Per una banda, pensem que s'ha de potenciar l'Espai Metropolità d'Art de Torrent com a eix cultural local. En estos moments l'EMAT no compta ab una pàgina web on anunciar les seues exposicions, ni ab un programa d'activitats paraleles per a promoure la participació dels torrentins i el seu coneiximent, ni tampoc ab un mínim de preocupació per la difusió entre les associacions, grups, escoles i torrentins en general. Per això demanem al Regidor de Cultura que prenga mesures en este qüestió.
Per altra banda, observem que l'Agenda Cultural que es repartix actualment per l'Ajuntament deixa de costat moltes expressions culturals de Torrent que al nostre entendre haurien de tindre el mateix tractament que les que sí apareixen i que fonamentalment són, les actuacions dels diversos grups de ball, colles de dolçaines i altres que fan cultura popular i necessiten d'un recolzament institucional que fins ara no han tingut; i també donar suport a les Associacions Culturals, Associacions Festives, Falles i altres que aporten cada dia el seu treball per la cultura local i que tampoc apareixen en esta agenda cultural, com per exemple el Concurs de Teatre en Llengua Valenciana que organitza Junta Local Fallera i que enguany complix la seua XXX edició. Per a abastar este objectiu caldria una política cultural de recolzament a estes iniciatives, i no simplement un tríptic informatiu, que, resultant una iniciativa que millora lo anterior, és insuficient segons el nostre paréixer.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Blau is blau.

Anònim ha dit...

Black is Black.