Setmana de les Lletres Valencianes

dimarts, 23 d’octubre de 2007

Torrent celebra la Setmana de les Lletres Valencianes amb el lliurament dels premis de narrativa i poesia

(23/10/2007) Torrent ha iniciat la seua “Setmana de les Lletres Valencianes” durant la qual es lliurarà el novè premi de narrativa juvenil i el segon premi de poesia.
El jurat d'aquests premis de literatura està format per la presidenta de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ascensió Figueres; Vicente Muñoz Puelles, escriptor i membre del Consell Valencià de Cultura; Francesc Mompó, escriptor; Berná Blach, poeta; Josep Llorens, editor de Tabarca; Josep Palomero, membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i el regidor de Cultura, Modest Muñoz.

El jurat s'ha reunit aquest matí a Torrent per a decidir els guanyadors. L'alcaldessa de Torrent, María José Català, va estar present durant la deliberació del jurat, i va destacar la importància d'aquesta setmana dedicada a la literatura en la ciutat, que tindrà com tancament el lliurament dels premis de narrativa juvenil i de poesia.

En total s'han presentat 22 poemaris per al premi de poesia, mentre al de narrativa juvenil s'han presentat 12 treballs. El premi de narrativa està dotat de 9.000 euros per al guanyador, mentre el de poesia amb 3.000 euros. Les activitats es van iniciar dilluns passat amb la xarrada oferida per l'escriptor Francesc Mompó sota el títol “La gènesi de la creativitat” en la Casa de la Cultura.

Avui dimarts prossegueixen els actes amb sessions d'animació a la lectura amb contacontes en els instituts de Torrent de La Marxadella i Tirant el Blanc.

Demà dimecres els contacontes seguiran en els instituts de Veles i Vents i Serra Perenxisa. A la vesprada, a partir de les 20 hores haurà una audició poètica protagonitzada pel Grup Argila de l'Aire en el saló d'actes de la Casa de la Cultura.

El lliurament dels premis de Narrativa Juvenil, que compleix la seua novena edició, i el de poesia, en la seua segona edició, se celebrarà dijous que ve a les 20 hores en el saló d'actes de la Casa de la Cultura de Torrent, carrer Sagra 17.