Torrent s'unix a les celebracions del Dia Mundial contra la Sida

divendres, 30 de novembre de 2007

Utilitzem la goma, esborrem la sida!
Un gran llaç roig penja des d'hui en la façana del consistori en senyal de la lluita contra la malaltia
29/11/07 - Torrent se sumarà demà a la celebració del Dia Mundial de la lluita contra la SIDA amb diverses activitats. Al llarg de tot el dia, els ciutadans podran arreplegar informació sobre la malaltia en diferents punts de la ciutat, com la porta del consistori, avinguda i Mercat Central. A més, ja a la tarda, se celebraran en el Centre d'Informació Juvenil (C/ Músic Andreu Piqueres, 5) a partir de les 17 hores diverses xarrades sobre sexualitat.
L'1 de desembre se celebra el Dia Mundial contra la Sida. Aquesta commemoració va ser instaurada per l'Organització Mundial de la Salut el 1998.
Aquesta commemoració pretén sensibilitzar a tota la societat sobre la propagació d'aquesta epidèmia i eliminar discriminacions relacionades amb la malaltia.
Han transcorregut 25 anys des que el 1981 el virus de la immunodeficiència humana (VIH) començara a fer estralls al món. Des de llavors i fins al 30 de juny de 2006, s'han declarat a Espanya 73.013 casos, dels quals 5.827 han sigut a la Comunitat Valenciana.
Dels casos diagnosticats a la nostra comunitat, 4.565 han sigut homes i 1.262, dones. És important destacar que, d'aquests casos, 893 s'han produït per transmissió en relacions heterosexuals.