Accident del metro: causa tancada sense cap responsable

dimecres, 19 de desembre de 2007

D'acord amb agències i publicacions digitals, la titular del Jutjat d'instrucció 21 de València ha acordat l'arxiu definitiu del procediment obert com a conseqüència de l'accident de metro en la línia 1 de metroValència, ocorregut el 3 de juliol de 2006, en què van morir 43 persones, més de la meitat veïns de Torrent.
Segons han informat hui fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la instructora reitera els arguments d'anteriors resolucions, en què va estimar que la responsabilitat penal havia quedat extingida en morir el conductor del comboi accidentat.

La magistrada ha dictat aquesta resolució després d'analitzar el resultat de les quatre diligències de prova sol·licitades per familiars d'algunes de les víctimes, que han evidenciat que "l'element determinant del descarrilament va ser la velocitat en la circulació i que els elements de seguretat de la via van funcionar correctament"
Així doncs, l'assumpte es tancarà sense cap responsable, ni tampoc cap responsabilitat política (ni tan sols en escales baixes). La màxima responsable de Ferrocarrils continua sent-ho a dia d'hui, mentre que el Conseller d'Infraestructures és ara conseller de Medi Ambient,Aigua,Urbanisme i Habitatge.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

aixó ya es veia, que anaba a acabar eixí, cap responsable,una poca vergonya, perque antes era molt cómode, donarli la culpa a un mort, i com la gent es tirá damunt, pues cap responsable, y els paros dels empleats, continuen, lo que vol dir que tot no está funcionant, com mos volen fer creure, en esta sentençia.no es de reçibo, 43 morts fa un any y cap responsables.

Anònim ha dit...

La justicia está muy politizada en Valencia, y en general.
El PP hace y deshace, y cuando hay casos que claman al cielo, pues los jueces piden el traslado. 6 años ya con el caso Fabra, y la mafia no para de actuar

Anònim ha dit...

Hay que decir que está politizada en toda España, si no a ver que pasa en Madrid. Con todo mis repetos a la víctimas, tampoco hay que entrar en la dinámica, de que si la sentencia me beneficia tenemos buena justicia, pero si no es así ya tenemos una mala justicia. No hombre no , por favor, que seguimos teniendo bastantes buenos Jueces y abogados.