Torrent aprova un estudi de viabilitat per a urbanitzar Safranar

dimarts, 4 de desembre de 2007

L'objectiu és construir habitatges protegits i poder realitzar el soterrament de les vies del metro
Socialistes i populars han coincidit històricament en vore esta zona com la de creixement de la ciutat, i no com la d'horta històrica a protegir

3/12/2007 - L'Ajuntament de Torrent a través de la seua empresa pública de Nous Espais ha aprovat realitzar un estudi de viabilitat per a urbanitzar la partida del Safranar, una zona de terrenys d'un milió de metros quadrats que es convertirà en la futura zona d'expansió de la ciutat. L'objectiu d'aquest pla de viabilitat és poder realitzar habitatges protegits i poder realitzar les obres de soterrament de les vies de la línia 1 i 3 del metro.
L'estudi de viabilitat ara pressupostat per l'empresa Nous Espais haurà de decidir el planejament urbanístic en aquesta partida de sòl situada en la zona aquest de la ciutat en direcció a Picanya. Sempre es realitzarà des dels dos objectius, aconseguir habitatges protegits i el soterrament de les vies.
El nou equip de govern té dos grans reptes per a la present legislatura, d'una banda soterrar les vies del metro i construir tants habitatges protegits com demanden les ciutadanes i ciutadans de Torrent.
Per a soterrar les vies del metro que divideixen en dos el nucli urbà, especialment el barri de Camí de la Nòria, se signarà conveni amb la Conselleria d'Infraestructures per a executar Ajuntament i Generalitat les obres. Aquest projecte passa per la urbanització del sector del Safranar, ja que es tracta de la partida de terrenys propera a les vies del metro.
El propi conseller d'Infraestructures, Mario Flores, en una entrevista amb l'alcaldessa de Torrent, Maria José Català, la setmana passada va anunciar la pròxima signatura del conveni entre ambdues administracions per a poder dur avant el projecte de soterrament que afectarà a 1,5 quilòmetros de vies al costat del barri de Camí de la Nòria i la partida de Safranar. La inversió serà pagada al 50% per Ajuntament i Generalitat Valenciana. El pressupost estimat és de 80 milions d'euros i el pròxim any serà encarregat ja el projecte tècnic per a poder iniciar les obres abans de finalitzar la present legislatura.