La Llei de Dependència garantix aquest tipus de prestacions com a dret universal
El centre de Torrent serà el primer a la Comunitat Valenciana
Se situarà en la Llar del Jubilat de Verge de l'Oliveral i també prestarà ajuda als majors en la seua pròpia casa

Gabinet de Comunicació Aj.Torrent, 28/12/2007 - El vicepresident del Consell i conseller de Benestar Social, Juan Cotino, ha anunciat hui a Torrent que aquesta localitat comptarà amb el primer Centre de Proximitat per a majors així com a persones amb discapacitat que s'engega a la Comunitat Valenciana, un recurs pioner que permetrà atendre a les persones majors i a les seues famílies.

Juan Cotino ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a diferents llars de majors de la ciutat i a l'asil Santa Elena de Torrent, en la qual ha estat acompanyat de l'alcaldessa de la localitat, Maria José Català així com diferents membres de la Corporació entre ells la regidora de Benestar Social, Pilar Vilanova.

En el transcurs de la visita, Cotino ha explicat que l'esmentat recurs social, fruit de l'acord arribat hui entre la Conselleria i l'Ajuntament de Torrent, se situarà en les instal·lacions de la Llar del Jubilat Verge de l'Oliveral.

El Vicepresident Social, ha subratllat que aquest Centre de Proximitat, el primer d'aquestes característiques a la Comunitat Valenciana, “no només disposarà de serveis presencials com podòleg o ajuda terapèutica, sinó que també es prestarà assistència domiciliària als qui no puguen desplaçar-se fins a aquest centre”. Així mateix, ha manifestat que també podran accedir a aquests serveis les persones amb algun tipus de discapacitat.

L'alcaldessa de Torrent, Maria José Català, va anunciar avui l'acord al que s'ha arribat amb la Conselleria de Benestar Social que permetrà atendre els majors i les persones que patisquen algun tipus de discapacitat. L'alcaldessa ha manifestat la seua satisfacció per l'elecció de Torrent com ciutat pionera en l'engegada d'aquest nou centre de proximitat d'atenció a les persones majors i les seues famílies. “És molt important per a Torrent, ja que aquesta legislatura el nostre govern va a apostar per les persones i per donar una resposta als col·lectius menys afavorits que precisen de l'ajuda de les administracions, en aquest cas als majors”, va explicar l'alcaldessa.

Català va acompanyar ahir en la seua visita al conseller Cotino a les llars del jubilat de Torrent situades en el carrer Bellido i el de la Mare de Déu de l'Oliveral. Durant el recorregut van poder departir amb els majors i conèixer de primera mà les seues preocupacions i necessitats.

Més de 3.500 persones ateses a Torrent i la seua comarca . Per altra banda, Juan Cotino ha explicat que “els programes d'atenció a persones majors i les seues famílies de la Conselleria de Benestar Social beneficien a més de 3.500 persones de Torrent i la seua comarca. En aquest sentit, ha ressaltat que “estem realitzant un important esforç per a millorar les infraestructures per a aquest col·lectiu en els nostres municipis”.
El Vicepresident social ha explicat que la dotació de la localitat de Torrent en serveis per a majors és de 1.138 places en 25 residències, i 4 Centres de Dia amb 74 places; mentre que la comarca de l'Horta Oest compta amb 45 residències i 2.484 places i 9 Centres de Dia amb 265 places.

Pel que fa a l'Asil Santa Elena, gestionat per la Fundació de la Comunitat Valenciana Santa Elena, el Consell ha invertit 340.000 euros enguany, mitjançant el finançament de Bons Residència per a 40 usuaris.
Aquest recurs social per a majors té una capacitat de 76 places residencials, a més d'un Centre de Dia annex amb 23 places. La residència és un edifici de tres plantes, amb 32 habitacions dobles i 12 individuals, amb zona de rehabilitació, salons d'estar, tallers ocupacionals i perruqueria, entre altres serveis.

Finalment, Cotino ha explicat que “tot aquest esforç ens permet afrontar el futur amb la seguretat que les persones majors gaudiran d'una oferta de places de la qual mancaven fa uns anys”.