Torrent et proposa un nadal d'activitats i festa

dimarts, 18 de desembre de 2007

Tres grans carpes en la Plaça Major acolliran les festes de la Nit de Nadal, Nit de cap d'any i Reis a Torrent
Torrent recupera enguany la tradicional Cavalcada de Reis pels principals carrers de la ciutat

Gabinet de Comunicació,18/12/07 - Torrent celebra les festes nadalenques amb diferents activitats organitzades per a totes les edats. Teatre infantil i familiar, concerts de nadales, grans *belenes exposats, festes en la Plaça Major les nits de *Nochebuena, Nit de cap d'any i Reyes són les diferents alternatives programades per a tots els gustos i edats per a passar un Nadal a Torrent.
Visita dels Betlems exposats a Torrent
Des del passat 14 de desembre està exposat un betlem monumental en l'Edifici Metro de l'Avinguda. El “Camí de Betlem” és una recreació completa de la història, que narra el naixement de Jesús en 23 metres quadrats. Està realitzada per José Albacete Peinado, membre de l'Associació de Betlemistes de Torrent i es mostrarà fins al pròxim 6 de gener.
Altres betlems són el de la plaça Sant Roc, de la família Royo; el del Baptisteri de l'Església de l'Assumpció, realitzat per la família Martínez o el de l'oficina principal de Caixa Rural Torrent, realitzat per Juanjo Chinesta.
Concerts nadalencs
El matí del dijous 20 de desembre en l'Auditori, sota el títol “Per Nadal, música i solidaritat” actuaran els Centres d'Educació Especial L’Encarnació, La Unió, Squema i Torre-Pins, a més dels Centres Ocupacionals Tomàs d’Osma III i ATAM, així com l'Associació de Discapacitats de Torrent (ADISTO). Amb la col·laboració del Conservatori Professional de Música de Torrent, l’Auditori, Obres Socials de la CAM, la Conselleria de Cultura, Educació i Esport i l'Ajuntament de Torrent, els discapacitats físics, psíquics i sensorials del municipi sensibilitzaran amb les seues nadales als assistents.

La vesprada del dissabte 22 de desembre estarà amenitzada pel cor Rociero Andalús de Torrent, que oferirà un Recital de Nadales en el Museu Comarcal de l'Horta Sud. També, l'Orfeó Polifònic orquestrarà el tradicional Concert de Nadal en l'Auditori. En la vesprada del diumenge en el mateix escenari actuaran el Club de Gerents, Unió Musical de Torrent i Càrites Interparroquial, qui oferiran un concert amb motiu de les festes nadalenques.

Després de la Missa del Gall, a la nit de nadal, es repetirà un any més un dels actes més entranyables d'aquestes dates, en el qual els veïns i veïnes de Torrent es reuneixen en la plaça Bisbe Benlloch per a cantar nadales populars, anunciant l'arribada del Nadal.

Festa de la Nit de Nadal
Una gran carpa amb capacitat per a 800 persones situada en la Plaça Major, prendrà el relleu de la festa a partir de la una de la matinada per a tots els veïns que desitgen gaudir d'una revetla amb disc mòbil. La novetat d'enguany se centra en la instal·lació d'una gran carpa, que amplia la capacitat d'aforament i millora les condicions de seguretat, pel que fa als anys anteriors.

Festa per a 2.000 persones en la Nit de cap d'any
La Nit de cap d'any es festejarà en la Plaça Major, després de les Campanades en la Plaça de l'Església, a càrrec de la Federació de Moros i Cristians i de l'Ajuntament amb cotilló, raïms i cava. La revetla d'aqueixa nit tindrà dos ambients, per a atendre tots els gustos. Dos grans carpes de gran capacitat reuniran a prop de dos mil veïns que desitgen gaudir de dues orquestres amb un tipus música diferent, segons l'ambient.

La nit de Reis, Torrent celebrarà la festa del Roscó de Reis en la qual una discomòbil amenitzarà la nit en la Plaça Major en l'interior d'una gran carpa. Les tres festes musicals estan organitzades per la Federació de Moros i Cristians de Torrent amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Teatre
Una altra de les activitats pensades per als mes menuts és el “Nadal de Teatre”. El saló d'actes de l'Ajuntament de Torrent oferirà durant els dies 27, 28 i 29 de desembre i els dies 2, 3 i 4 de gener, una obra de teatre infantil i familiar cada matí.
Mercadet medieval
L'últim cap de setmana de l'any un mercadet medieval visitarà la Plaça Major de Torrent. En ell es vendran productes artesanals i es realitzaran diferents tallers d'elaboració artesanal, traslladant aquest racó de la ciutat a l'època medieval
Recuperació de la Cavalcada de Reis torrentina tradicional
La vesprada del 5 de gener, els xiquets i xiquetes de Torrent podran gaudir de la visita de Ses Majestats els Reis Mags. Amb la col·laboració de les diferents associacions ciutadanes, carrosses i remuntes cavalcaran juntament amb el sèquit dels Reis Mags per l'Avinguda del País Valencià. Des de l'Avinguda Genaro Palau fins a l'Ajuntament, desfilaran i saludaren els veïns del municipi i finalitzaran la seua aparició a Torrent amb la lectura, per part de l'alcaldessa, del pregó i uns focs artificials.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Eso de desear felicies fiestas es una chorrada, como es una chorrada este blog catalanero sociata.
Feliz Navidad, coño!!

Anònim ha dit...

Por cierto que yo no os di mi email para que me felicitaráis nada. Es más, no recuerdo haberos dado mi email en aboluto. Una forma tan cutre y mezquina de hacer propaganda de esta web enemiga de los valencianos da asco.
Feliz Navidad pese a todo

Anònim ha dit...

els dos anónims anteriors cutres salchicheros, ells si que son enemigs del valencians, perque tan siquiera escriuen valenciá en cara que siga tan mal com jo, a tu millor Torrent, TONI, te felicite les __Pascues de Nadal__ i que tingues un __any 2008--, ple de felicitat, i a tots els, que tinguen bon cor i no mala flema con éstos.