Un informe d'escolarització més autocomplaent

dissabte, 15 de desembre de 2007

El PSOE-Torrent denuncia que les reivindicacions desapareixen en l'informe d'escolarització de l'Ajuntament de Torrent
Ja no es demana oficialment una Escola Oficial d'Idiomes, una de les promeses amb què arribaren al poder municipal el Partit Popular i Maria José Català
Veiga: “cal ser reivindicatius, perquè tenim encara moltes deficiències en educació”
El Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Torrent ha denunciat públicament que en l'informe d'escolarització del municipi han desaparegut les reivindicacions educatives històriques de la ciutat.
L'Informe d'Escolarització és un document que cada any s'elabora des de la regidoria d'educació. En ell es registren les dades d'escolarització del municipi per grups, nivells i altres circumstàncies. Aquest informe arreplegava també, fins a ara, les reivindicacions educatives de la ciutat, per a fer un balanç de la situació i presentar-lo a la Conselleria d'Educació, responsable de les competències educatives, sobretot de les referides a instal·lacions i professorat.L'informe passava pel consell escolar Municipal, on era sotmès a l'opinió de la comunitat educativa (grups polítics, associacions de mares i pares, professorat, directors de centres, sindicats, associacions veïnals…). Posteriorment, passava per la Comissió competent en matèria d'educació de l'Ajuntament, i en una última fase era tractat en el Ple.
Aquest procés ha estat l'habitual des de fa més de vint anys, i les reivindicacions eren enviades a la Conselleria d'Educació, fins i tot quan la Generalitat estava governada pel partit Socialista.
En l'informe d'escolarització, es reivindicava sempre la solució a les manques educatives de la ciutat: necessitat de nous col·legis i instituts, sol·licitud de reparacions i reformes de centres educatius, demanda d'una escola oficial d'idiomes i d'un nou centre de formació d'adults, entre unes altres.
Totes aquestes reivindicacions han desaparegut de l'Informe d'escolarització elaborat enguany. En el seu lloc, s'exposen les dades d'escolarització, i es parla del punt que es troben les gestions sobre els centres pendents de construir o de reformar. Reivindicacions històriques de la comunitat educativa torrentina, com la de comptar amb una Escola Oficial d'Idiomes, adequar els centres als requeriments de la LOGSE o tenir una nova Escola d'Adults “han caigut” del document.

>>

1 comentaris:

Anònim ha dit...

¿Pero es que no os habeis enterao pobres infelices, que desde que gobierna el PP y la requetechiqueta, yano existe en Torrent ningún problema??
Pues eso, que para qué reivindicar ná