Biblioteques Municipals: més places en el seu horari nocturn

dilluns, 7 de gener del 2008

Del 7 de gener al 15 de febrer romandran obertes les 24 hores la Biblioteca Metro i la de Casa de Cultura
Gabinet de Comunicació Aj.Torrent, 07/01/08 - Les Biblioteques Municipals de Torrent romandran obertes les 24 hores fins al 15 de febrer. Des d'avui, no solament serà la Biblioteca de l'Edifici Metro la qual obrirà ininterrompudament. La sala d'estudi situada en la Casa de Cultura obrirà també, per primera vegada, les 24 hores. D'aquesta forma s'amplia el nombre de places disponibles per als estudiants, oferint als torrentins del casc històric del municipi un servei més proper als seus domicilis.
Amb aquesta mesura, Torrent ofereix als seus estudiants un major nombre de places en les sales d'estudi. Fins ara, aquest servei s'oferia en la Biblioteca situada en l'Edifici Metro. A més de la sala d'estudi amb un aforament per a 120 persones, durant l'horari nocturn, es disposava també de la biblioteca infantil, amb 36 places, les cinc aules de treball, amb capacitat de deu persones cada sala, i la zona d'Internet, on es disposava de 25 llocs més. En total aquesta biblioteca oferia més de 230 places durant l'horari nocturn per als estudiants.
Ara, amb l'obertura també de la sala d'estudi de la Casa de Cultura, s'amplia a prop de 340 llocs. “Aquesta novetat millora un servei que atén a les necessitats dels estudiants. Torrent és una gran ciutat amb un col·lectiu d'estudiants important. Amb aquesta mesura s'ofereix no solament ampliar les places d'estudi, sinó també donar un servei en la zona del casc històric del municipi, perquè aquests veïns no hàgen de desplaçar-se fins a l'Avinguda”, ha declarat el regidor de Cultura, Modest Muñoz.
Durant tres períodes a l'any, coincidint amb les dates d'exàmens universitaris, gener-febrer, maig-juny i agost-setembre, Torrent ofereix als seus estudiants el servei de sala d'estudi les 24 hores ininterrompudament. No obstant això, aquesta prestació no afecta al funcionament de la biblioteca, ja que durant aquestes dates l'horari de serveis continua la seua activitat diària. D'aquesta forma, la biblioteca infantil, el préstec bibliotecari o inter bibliotecari, així com el servei d'Internet, segueixen en el seu horari habitual de 9 a 20:30 hores de dilluns a divendres i els dissabtes de 10 a 13 hores. A partir d'aquestes hores serà quan les places s'augmenten, habilitant les dependències per a l'estudi en la Biblioteca Metro. En la Casa de Cultura, romandrà oberta la sala del segon pis, mentre que les altres aules es tancaran al públic fora de l'horari habitual. Per a vetlar per la seguretat dels estudiants i dels treballadors, el servei comptarà amb vigilància nocturna, tant en l'Edifici Metro com en la Casa de Cultura. Fins a la inauguració de la Biblioteca Metro, al novembre de 2006, aquest servei d'obertura les 24 hores en dates d'exàmens es prestava en l'agència de lectura situada en el carrer Músic Andreu Piqueres.