El PP de Torrent desmantella els Programes de Garantia Social del Xenillet

dissabte, 26 de gener del 2008

Denúncia del PSOE-Torrent
Veiga denuncia que “el Centre de Formació Municipal “Torrent Activa” està inactiu”
Es perdrà la dotació econòmica procedent de la Conselleria, més de 72.000 euros.
Dos programes de Garantia Social impartits en el barri del Xenillet de Torrent han deixat de funcionar en els últims mesos sense cap tipus d'explicació per part del govern municipal del PP. Estos programes haurien d'haver-se realitzat en el Centre de Formació Municipal “Torrent Activa”, situat en el Barri del Xenillet, barri per al qual l'Ajuntament acaba d'aprovar una proposta de millora que ha estat presentada recentment als mitjans de comunicació i a les associacions de la ciutat.
Estos dos programes de Garantia Social (d'operari d'ofici de paleta i d'ajudant de restaurant bar) venien funcionant en anys anteriors, i atenien a un total de 30 parats del barri i de la ciutat; de fet, van ser aprovats per la Conselleria d'Educació per Resolució del 13 de juliol de 2007, però de manera incomprensible no s'han realitzat.
En no realitzar-se i no poder presentar-se la justificació de despesa econòmica, l'ajuntament perdrà la dotació econòmica procedent de la Conselleria, més de 72.000 euros. Esta circumstància es produïx quan la ciutat planifica el futur del Barri Xenillet, i quan el Ple municipal acaba d'aprovar per unanimitat un projecte d'acollir-se a la iniciativa de la Unió Europea URBAN, destinada a la rehabilitació d'àrees urbanes i barris en crisi.
En eixe projecte, es parla de desenrotllar programes de formació i ocupació, i, sense cap tipus de justificació, se suprimeix una actuació de formació i ocupació realitzada en el barri i dirigida preferentment a persones del barri.
Però la supressió incomprensible dels programes de Garantia Social no és l'única circumstància que es produeix en el Centre de Formació Municipal “Torrent Activa”. Altres iniciatives estan ara mateix paralitzades, pel que el Centre està pràcticament inactiu.
El Centre de Formació Municipal “Torrent Activa” va començar el seu funcionament en 1998, se situa en el barri del Xenillet i és un autèntic motor de la zona. Des de la seua creació, han realitzat en ell la seua formació ocupacional més de 2.500 persones, fonamentalment jóvens aturats, dones en risc d'exclusió social i persones parades de llarga durada. Allà s'han desenvolupat programes de formació i inserció laboral com els englobats en els programes europeus Gènesis i Gènesis Plus.
En 2007, es van realitzar tres programes de Garantia Social (els dos suprimits ara i un tercer de fusteria), i tres tallers més de Formació i Inserció Laboral (TFIL), de cambrera de pis, dependent de comerç i pintor. Estos últims són tallers finançats per la Generalitat que no tenen ara un futur definit. També s'han realitzat altres cursos emmarcats en projectes europeus, entre ells els de cambrera de pis, auxiliar d'ajuda a domicili, auxiliar de geriatria, monitor de temps lliure, manipulador d'aliments i auxiliar de cuina. En tots ells, ha estat fonamental el treball amb més de 60 empreses locals per a realitzar les pràctiques i facilitar la integració laboral dels treballadors i les treballadores en formació. Altres cursos realitzats, de neteja viària, es van fer en cooperació amb FCC.
En tots els casos va destacar la millora de les possibilitats d'ocupació dels treballadors, com posa de manifest el fet que més de 100 assistents als cursos van ser contractats en l'àrea comercial i de serveis El Toll – Alberca i en la pròpia FCC.
Per al portaveu del Grup Municipal Socialista, José Veiga, “l'única explicació de la inactivitat de Torrent Activa és la desídia. És incomprensible que uns cursos que estaven donant un alt rendiment social i laboral en un barri d'actuació preferent deixen de realitzar-se per desinterès”.
Per a Veiga “el Grup Socialista ha donat suport el projecte URBAN per al barri de Ciutat Jardí (Xenillet) perquè el que és bo per a un barri de Torrent és bo per a tota la ciutat, però el municipi no pot romandre inactiu fins que ens concedisquen les ajudes europees, cal plantar cara al dia a dia amb decisió i amb energia”.
El Grup Municipal Socialista va recolzar en el Ple del 24 de gener la proposta d'iniciativa URBAN per a l'actuació en el Barri Ciutat Jardí, però va manifestar també la seua crítica perquè el projecte s'havia realitzat amb presses i amb escassa participació social. De fet, en dos dies va variar la quantificació del projecte, que costava el dia 22 de gener uns 11 milions d'euros i l'endemà passat va passar a costar 14 milions i mig d'euros.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Q CARETO, ESTOS SOCIATAS MIENTEN MÁS Q HABLAN

Anònim ha dit...

los peperillos si que mentís. ¿que no hay de cierto en esta noticia?. ¿que se os ve el plumero a los peperos?. pues ajo y agua

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

visto lo visto, ni la catalá, ni veiga, ni el sento, aquí hace falta gente nueva y con ganas de trabajar para la ciudad, no para poltronas ni para sus partidos.

la verdad, es que politicamente torrent da pena

Marc Sack ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Marc Sack ha dit...

L´últim comentari sona un poc demagògia i m´estalviaré de dir a quin partit em sona, però dir que els tres grups del consistori tenen la mateixa responsabilitat, és dir molt.Sobretot quan precisament Sento tot i estar a soles, és el que presenta les propostes més serioses i qui tinga dubtes, que s´informe.

Anònim ha dit...

volvere a comentar cuando en este espacio se regule un poco mas el decoro y resprto a la opinion libre no el INSULTO escondido.De pena.
señor autor es normal para usted estos comportamientos?

Anònim ha dit...

Los comportamientos arrancan de las mentiras de los sociatas. Si quieren debatir con seriedad, que lo hagan y desde su punto de visto, pero no arrancando con el insulto y la mentira, y esperen que los demás aguanten su actitud beligerante, no de oposición constructiva, y sus tradicionales insultos, y por ahí los del PP modositos pasaban, pero los actuales no pasan, y por qué pagaremos con su misma moneda su agresividad beligerante.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

suprime esto pirotecnillo cagon