El PSOE de Torrent exigeix que s'inicien com més prompte les obres del nou col·legi

dimecres, 9 de gener de 2008

El nou col·legi de Torrent hauria d'haver-se construït ja fa tres anys
Veiga: “A este pas, serem capdavanters en barracots escolars”

El Grup Municipal socialista de l'Ajuntament de Torrent exigeix a la Conselleria d'Educació i al govern municipal que acceleren l'inici de la construcció del nou col·legi de la ciutat, que haurà d'edificar-se en la zona entre Genaro Palau i Reina Sofia.

El nou col·legi de Torrent hauria d'haver-se construït ja fa tres anys, però la Conselleria d'Educació ha vingut retardant sense cap explicació els tràmits necessaris i l'inici de les obres. La comunitat educativa torrentina i l'anterior corporació municipal ja van reclamar en 2003 que es construïra de manera urgent un nou col·legi a Torrent, per a plantar cara a la massificació d'alumnes en les aules i a la demanda creixent de places escolars. Davant la falta de resposta de la Conselleria d'Educació, al juliol de 2006 es va posar a la disposició de la mateixa el solar en el qual haurà de construir-se el col·legi, amb una superfície de més de deu mil metres quadrats.

Per al Grup Municipal Socialista, si la Conselleria haguera atés en el seu moment la demanda de la població de Torrent, el col·legi estaria ja construït, però al no plantar cara a la seua responsabilitat, els problemes educatius de Torrent segueixen creixent sense que s'arribe a cap solució.
El Partit Socialista critica la tardança en els tràmits i en l'inici de les obres, el que provoca que els problemes educatius, en lloc de solucionar-se, vagen augmentant cada mes. Per al portaveu municipal socialista, José Veiga, “és imperdonable que la Conselleria no construïsca el nou col·legi amb rapidesa, però tots sabem que el govern de Camps no creu en l'educació, i molt menys en l'educació pública”.
El nou col·legi haurà d'escolaritzar a més de cinc-cents xiquets i xiquetes d'educació infantil i primària, distribuïts en tres línies amb nou grups cadascuna. Les necessitats educatives de Torrent són en aquest moment superiors, pel que ja es fa necessària la construcció d'altre col·legi més, que hauria d'edificar-se en la zona de Parc Central. També es necessita un nou institut, per al que l'anterior corporació municipal va reservar els terrenys suficients en la nova zona d'expansió urbana de Torrent.

En 2006, van nàixer a Torrent 1017 xiquets i xiquetes, que haurien de ser escolaritzats a partir de 2008. A ells cal sumar altres mil procedents d'altres països que cada any s'incorporen als col·legis torrentins. En aquest moment, la proporció de xiquets per aula a Torrent es troba en 23 de mitjana en educació infantil i primària, però en la majoria de col·legis aquesta mitjana arriba a 25. El recomanable en educació infantil és que la proporció no siga superior a 20 xiquets per aula, i en primària que no supere els 25.
En col·legis com Miguel Hernández hi ha set grups més dels quals correspon, el que suposa que un col·legi planificat per a un màxim de quatre-cents alumnes conte en aquest moment amb quasi sis-cents. En uns altres, com Antonio Machado o Sant Pasqual, succeeix una cosa similar. Per a acabar amb la saturació de les aules i dels col·legis, és imprescindible la ràpida construcció del nou centre educatiu, cosa que exigeixen contínuament les associacions de mares i pares i tota la comunitat educativa.
Torrent té en estos moments un total de 64 barracots escolars, el que converteix a la ciutat en una de les de proporció més elevada d'aules prefabricades de tota la Comunitat Valenciana. Comença a ser preocupant el fet que xiquets i xiquetes que han iniciat la seua escolarització en barracots, la finalitzen sense haver estat escolaritzats en aules normalitzades.
Per al portaveu socialista “a aquest pas, serem capdavanters en barracots escolars, com la Comunitat Valenciana és ja capdavantera del mateix a Espanya”. Veiga conclou afirmant que “l'Ajuntament ha de ser exigent amb la conselleria d'Educació. Tots sabem que la culpa del retard del nou col·legi és de la Generalitat, però l'Ajuntament ha de *capitanejar les demandes de la ciutat i no buscar justificacions al que no és justificable”.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

sempre, así en Torrent, ni a desidia, en el tema dels col-legis, sempre amb segut el pares els que am tengut que revindicaro al Ajuntament, aixina es que hara també ni aurá que fero,perque si nos se tardará indefinidament-

Anònim ha dit...

Da igual, qien esté al frente del Ayuntamiento, el pp en la generalitat, jamás cumple con sus compromisos

Anònim ha dit...

Es una vergüenza de verdad, gobierne quien gobierne

Anònim ha dit...

Ahí está ZP, que no sólo no cumple es que además nadie se fia de él, salvo algunos de sus acólitos, sino que se lo pregunten a Artur Más de Convergencia y Unió,y a Jordí Puchol. Y ese es nuestra gran Presidente del talante, la transparencia y no sé que más cosdas se dijo él de si mismo, o sino Pepiño Barribajero , pelota de su Jefe.

Anònim ha dit...

Al anterior, tú si que eres Barriobajero y además un poco retrasado, respecto a que Jordi PUJOL,ya no pinta nada en la politica ó es que no te has enterao,y puede que se haya dejado cosas,por cumplir en ésta legislatura, como todos los Presidentes que ha habido, pero a talante de persona condescendiente, no le ha ganado nadie, y no prepotente, como era el talante de Aznar, ó es que no tenía talante.

Anònim ha dit...

Talante cero Zapatero, credibilidad cero Zapatero, gobernabilidad cero Zapatero, fiabilidad cero Zapatero. Que se vaya a León a mondar ovejas.