Els alumnes de la Marxadella realitzen tres vagues en una setmana i segueixen a Paterna

dijous, 31 de gener de 2008

Els estudiants es troben a l'espera que els traslladen al seu institut d'origen

En un article de BEATRIZ SAMBEAT a LAS PROVINCIAS de hui, se'ns informa que els alumnes de l'institut de la Marxadella van realitzar altra asseguda el dimarts a Torrent. Aquesta vegada, el marc triat va ser el propi centre, lloc on estan matriculats més de 200 alumnes. Aquests torrentins duen més de tres anys rebent les seues classes a Paterna, però estan a l'espera que els traslladen al seu lloc d'origen.

És la tercera vaga que realitzen en una setmana. El dilluns de la setmana passada va ser a Paterna i a l'endemà en les portes de la Conselleria d'Educació de València. El 29 van acudir a Torrent, on unes 60 persones es van manifestar davant l'institut. Aquests estudiants no van aconseguir cap permís de l'Ajuntament, pel que no van poder tallar els carrers del municipi.
Així que van donar voltes per la Marxadella i després van acudir a l'ajuntament. "La nostra intenció era tallar els carrers de Torrent perquè tots els veïns ens escoltaren", segons va declarar el president d'aquests estudiants, Roberto Mortes. El dimarts, en no aconseguir els permisos, no van poder manifestar-se.

Segons relata Roberto Mortes, "una regidora de l'Ajuntament de Torrent es va posar en contacte amb el director de la Marxadella per intervindre de bona voluntat, per un acord entre ells i la Conselleria d'Educació".
El director, segons Mortes, "va explicar en la reunió del consell escolar que es preveu que per al començament de la tercera avaluació es faça el trasllat, ja que han cercat un lloc per a instal·lar les tres aules prefabricades i ara només falta que s'acabe de gestionar l'arribada dels equipaments. El desenrunament de l'antic edifici es preveu que finalitze en uns 20 dies, així que deixaria de ser problema", va afegir.
En la Conselleria d'Educació van aconseguir demanar una cita per escrit amb el director general de Règim Econòmic, Alejandro Banyessis, però segons va concloure Roberto Mortes, "encara no ha contestat a la nostra petició i encara estem esperant una resposta".