Més de 200 associacions de Torrent se sumen al projecte per a col·locar al Xenillet al nivell de la resta de la ciutat
El pla URBAN rehabilitarà el barri, generarà ocupació i implantarà més activitat comercial en tota la zona

Gabinet Comunicació Aj.Torrent, 22/01/2008 - Una actuació que no podia esperar més. Així, ha qualificat l'equip de govern el pla URBAN de restauració del barri de Xenillet, presentat aquesta vesprada i avalat ahir per totes les associacions i entitats de la ciutat. S'injectaran més de 12 milions d'euros en aquest pla que té com principal objectiu col·locar al Xenillet i als seus més de 5.000 habitants al mateix nivell de benestar que la resta de la ciutat.
La presentació es va realitzar aquesta nit en el saló d'actes de l'Ajuntament on van assistir representants de totes la gran majoria d'associacions de la localitat. En la taula van estar presents l'alcaldessa de Torrent, María José Català, el regidor d'Urbanisme, Santiago Martí, la regidora de Benestar Social, Pilar Vilanova i el president de l'associació de veïns del barri.
Torrent vol amb aquest pla, que preveu prop de 40 actuacions concretes, convertir al Xenillet en una barriada més de la ciutat generant ocupació i implantant comerços en la zona. Fer habitable el barri, recuperar tota la ribera del barranc i formar als seus habitants són pilars bàsics d'aquest pla. Va ser un dels primers compromisos de l'alcaldessa de Torrent, María José Català, i que ara comença a ser una realitat.
El pla, presentat fa ja dues setmanes davant els representants del Consell del barri, ha estat aquesta vesprada avalat més de 200 associacions i entitats de la ciutat que d'aquesta manera recolzen l'Ajuntament de Torrent en la seua actuació i volen canviar la imatge del barri del Xenillet. Com va explicar l'alcaldessa, Maria José Català, “aquest pla ha de ser un compromís de tota la ciutat, ja que és una ambiciosa actuació que incrementarà el nivell de benestar i qualitat de vida de tots”.
L'Ajuntament espera comptar amb el finançament tant de la Unió Europea com de la Generalitat Valenciana per a executar el pla URBAN que es perllongarà en els pròxims quatre anys. Entre les actuacions més interessants que es preveuen destaquen quinze destinades a formar i generar ocupació tant entre els joves del barri com els desocupats majors de 45 anys.
Creació d'un centre especial d'ocupació dirigida especialment i personalment als veïns i veïnes d'aquest barri. S'intensificarà la lluita contra l'absentisme escolar per a aconseguir un nivell alt de formació dels residents en el Xenillet. També s'implantaran alternatives per a l'oci per als menors i joves de la barriada. S'instal·larà una guarderia per a propiciar l'ocupació de les dones de la barriada.

>>

2 comentaris:

Anònim ha dit...

me parece muy interesante, que se trate de mejorar el barrio de Xenillet, pero también se podia incluir, el de Camí la Noria, que de ser un barrio obrero y trabajador, antaño, en la actualidad es un barrio de marginación y dejado de la mano de Dios, que no se puede salir de noche.

Anònim ha dit...

BEISAET LOS CARACOLES NO ESISTEN SRA ALCALDESA