Majestats, contenidors i altres històries

dimecres, 9 de gener de 2008

Després d'uns dies d'estar fora de Torrent, per motius laborals, pensava que el tema estrela de l'actualitat torrentina seria la crema de contenidors per part del piròman reincident, un home que duu anys provocant incendis i que va cremar fa uns dies set contenidors i un vehicle en poc més d'una hora. Els efectes del piròman continuen sent visibles hui, però aquest no és un tema molt important en la ciutat, i tampoc ha estat tema important per als mitjans de comunicació (la notícia eixia hui en Las Provincias) però no ha generat cap allau de comentaris.

Encara estic sorprès per la polseguera que ha alçat la Cavalcada de Reis de dissabte passat. La notícia ha visitat els grans diaris com Levante o Las Provincias, els diaris comarcals i per descomptat, els blogs locals. Fins i tot el rei Gaspar eixia en defensa pròpia: "se'm va acusar de rata i fins i tot se'm va esbroncar".
Personalment, no vaig seguir la Cavalcada ni entenc tot el guirigall generat. Em sobta descobrir com 40 persones han deixat el seu comentari, o el rècord de mails rebuts. Des d'ací agrair la participació i les visites al blog, però demanar educació i respecte sobretot.
La Cavalcada ha resultat ser un tema capdalt, i sobretot ha servit per generar una gran polèmica entre els dos partits polítics majoritaris. Per uns, la Cavalcada era qualificada d'èxit, per altres, de fracàs. A partir d'un tema innocent, com la Cavalcada de Reis, els dos grans partits han lliurat una batalla preelectoral a què no estem acostumats en Torrent. Per al PP l'oposició del PSOE és desmesurada, desleial i oportunista, per als socialistes, ha arribat l'hora de reconèixer errades i no mirar cap altra banda a l'hora de assumir responsabilitats quan es governa.
Em preocupa molt l'estatalització de la política torrentina. Que el govern no admeta errades i que l'oposició siga ferotge, com Rajoy amb ZP. No vull dir que no s'ha de fer oposició rigorosa, però es pot fer des de la cordialitat i el respecte, amb bones maneres i sense sobresalts. Tampoc no vull que es malinterprete este comentari, en el sentit de fer responsable al Partit Socialista de la mala educació, insults i males maneres de determinades persones en la Cavalcada, perquè això és completament fals.
En la línia d'Arturo Garcia en el seu Carrer Major, voldria demanar qe els nostres polítics treballaren junts per millorar Torrent i augmente el civisme. A la vista dels comentaris, la Cavalcada de Reis de l'any vinent no haurà de deixar-se confiada als bons desitjos i sentiments, sinó que s'haurà d'organitzar molt més seriosament, amb una planificació acurada. S'haurà d'augmentar el pressupost de la desfilada però sense incrementar la despesa total de festes. Per exemple, es poden retallar les festes de la Plaça Major per deixar només la tradicional festa de Cap d'Any, s'han de buscar molts patrocinadors, s'ha de fer a l'associació de comerç local protagonista (els reis podrien donar els regals comprats al comerç local com un servei d'excel·lècia i de valor afegit per al nostre comerç).
Està clar que l'autocrítica és molt necesària en els que ara governen, però també en els que governaven abans. Això de llargues cues per lliurar regals debades entre aquells més forts que passaren davant, era un espectacle indigne d'una ciutat com la nostra. La Cavalcada de Reis atreia gent de fora de la comarca per tal d'agafar un regal, no per la seua qualitat ni espectacularitat. La despesa era enorme, i a més les joguines eren xineses, per la qual cosa abans es patrocinava l'explotacó laboral asiàtica que la nostra ciutat. Crec que la Cavalcada anterior (perquè tenia una part curta i bonica de Cavalcada) quedava marcada per la recepció i lliurament de regals, un acte que era qualsevol cosa excepte d'esperit socialista, perquè significava premiar el consum, aconseguir alguna cosa, i saber-se imposar (de vegades per la força) en una cua tercermundista, abans que despertar la il·lusió, la màgia i altre tipus de bons sentiments entre els nostres menuts.
La intenció del nou equip era bona. Em dóna igual que siga idea de la dreta, però el canvi era, en la meua opinió, molt necessari. El fracàs ve explicat per altres factors: improvisació, falta de pressupost i falta de civisme.
La Ciutat Cívica qe tots volem està molt lluny. Ho veiem tots els dies, els torrentins embruten els carrers, destrossen mobiliari públic, no arrepleguen els excrements dels gossos. Hem de ser exigents amb els governants, però sobretot amb nosaltres mateixos. Xicotets gestos de bona educació, ciutadania i civisme han de presidir els nostres actes quotidians.
També hi ha una errada que és endèmica en el Partit Popular: l'autobombo i l'explotació personal d'esdeveniments col·lectius i de tradicions de tots. S'hauria d'haver consensuat la Cavalcada (els partits polítics poden participar en la desfilada, poden turnar-se en el Pregó, etc...), perquè no es tractava de què l'èxit o el fracàs foren un èxit o fracàs del nou govern del PP, sinó que foren èxit o fracàs de tots els torrentins.
Però no passa res. L'any que ve a vore si millorem i treballem entre tots. Si aportem un esperit constructiu. A vore si l'alcaldessa consulta (i quan ho crega convenient fins i tot pot comptar) amb l'oposició, i a vore si l'oposició no es tira al coll amb cada errada.
Seria un bon propòsit per a l'any nou. Millorem Torrent entre tots, exposem les nostres diferents opinions, però busquem el bé comú.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

molt de acord, en el responsable de millor Torrent, (ara no le diran com sempre, que tira mes a un partit que a altre), si no, ni a civisme, res podrem millorar com a Poble, tingam serietat, , pero sempre en el respete , tenim el dret de criticaro, tot,pero una critica constructiva.

Anònim ha dit...

si sempre, que se está a la oposisió, este que fer critiques anticonstructives, com fam els dos partits mayoritaris, no se está treballant, per millorar al nostre gran poble que es Torrent, sí no afonanlo, proposits para este nou any que escomensem, mes treballar i mes critica constructiva, no destructiva.

Delincuente Fallero ha dit...

Toni, mi enhorabuena por este post lo comparto al 100%.

Nos vemos.

Anònim ha dit...

Pues yo no lo comparto. Esta "equidistancia" tuya es asquerosa. Te creía un poco más de izquierdas y menos vendido a la Català... ¿qué será lo próximo, en el comité electoral de la Català? Este blog da pena y lo sabes

Anònim ha dit...

Yo coincido con el anterior. Eso de querer quedar bien con todos es bomitivo

Anònim ha dit...

Si has estado fuera una temporada, no te preoucupes, vuelve a irte que nadie te hechará de menos.

Anònim ha dit...

Este blog ya lo dije yo hace tiempo que la Catalá lo había comprado. Tengo hasta pruebas, pues conozco al que lo hace y sé que se reune con gente del PP. Supongo que un pequeño sobre habrá bastado, pues este tio se vende baratillo
Qué asco!!

Anònim ha dit...

Totalment d'acord en lo que has dit. Lo primer es autoexigir-nos a nosaltres i després a la clase política, o demanem més de lo que nosaltres mateixos estem disposats a donar?

Anònim ha dit...

ESa de la compra del blog está fumao. Si pegan caña a Catalá...

MARIA ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Esos del PSOE que escriben son los del Ciber Café de la 6ª, son unos rastreros no saben hacer criticas constructivas. Hay que ponerles un bozal y mandarlos a la perrera, por qué sólo los animales se conportan cómo ellos.

Anònim ha dit...

nunca en veintitantos años de gobierno socialista se hablo tanto y tan mal del ayuntamiento. será por que ahora está gobernado por los del pp, que solo miran por ellos y por sus bolsillos. Demasiadas mentiras peperas en tan solo siete meses. culito "VAYASE"

Anònim ha dit...

Sólo hablan mal bastantes los incivilazados socialistas que están histéricas perdidas, eso de que el Ayuntamiento no sea de ellos los pone ezquizófrénicas perdidos y se dan con los cabestros contra la pared.

Anònim ha dit...

Que os parece si empezamos hablar mal del Roxi Ano, Marqués del Zafranar. No se hará porqué tenemos mayor categorías de personas que os dan sopas con ondas capullitos de Alelí.

Anònim ha dit...

Yo solo hablo como madre que llevó a ver a su hijo la cabalgata de Reyes con toda la ilusión de coger simplemente caramelos o las típicas trompetillas de toda la vida, vamos que ni eso, ¿y los reyes? pero ¿eran reyes?, tractores disfrazados de carrozas, y camiones de protección civil??, camellos de cartón??,bolsas de publicidad,,,
Los comentarios de los niños desilusionados decían que era un rollo que no daban ni caramelos.
Los niños no querían juguetes de los chinos, simplemente algo más de espectáculo, caramelos y mucha más alegría, que faltaba de todo eso y hacer más creíbles y cercanos a los reyes, así que la desilusión fue para los niños y los padres. Simplemente eso.

amic i del PP ha dit...

estem segurs a Torrent? crec que no al llegir que hi ha gent que es dedica a vore qui és amic de qui. alguns socialistes que no tenen res que fer en 4 anys o més per lo vist se dediquen a això mateix.

toni, que ningú et vigile ni t´acuse de res. Seguix aixina, informant de Torrent, i de tots, no permitisques que et censuren per ser lliure ni que t´acusen de cobrar i molt menys que et diguen qui han de ser els teus amics.

Un amic, i del PP

Ú,, del PSOE ha dit...

suscribisc lo del anterior comentari, el que es un verdader politic, té que estar al costat de la veritat, i a mí me agrada vore, que Torrent, conta en juventud, sana i treballaora, com eres tú Toni, que no te facen mal de cap, perque el blog es de categoria, entre sempre que puc, i que conste que soc de PSOE. saluts.