L'empresa triada pel PP paga menys als monitors i cobra més a les famílies.
L'anterior empresa que gestionava els serveis, cooperativa de Torrent amb un gran resultat satisfactori, ni tan sols va ser rebuda per la regidora d'educació

En opinió del PSOE-Torrent, les famílies de Torrent han donat l'esquena a l'Escola de Nadal, una proposta educativa que va ser pionera en la comarca, que el govern municipal del PP no ha sabut mantenir i que ha vist com, en tan sols un any, ha passat de tenir més de 120 alumnes a comptar només amb 8.

L'Escola Nadalenca és una proposta educativa que a Torrent es va iniciar fa quatre anys i que llavors va ser pionera en la comarca. En ella, es venia oferint la possibilitat que els xiquets i xiquetes realitzaren activitats educatives i lúdiques durant tot el matí dels dies laborables de les vacances escolars de Nadal. Amb això, es permetia la conciliació de les vacances escolars amb la vida laboral dels pares i les mares. Entre les activitats que es realitzaven, estaven les de manualitats, jocs educatius, psicomotricitat, jocs de taula o contacontes, a més d'eixides al mercat o al teatre.

L'Escola Nadalenca es realitzava en tres col·legis de la ciutat; l'Ajuntament facilitava les instal·lacions i les despeses de personal de suport i neteja, i les famílies pagaven una quota a l'empresa gestora. Fins al curs passat, l'empresa encarregada de realitzar l'Escola de Nadal era la cooperativa torrentina El Rotgle, entitat que també realitzava l'Escola Matinera, les activitats extraescolars i les activitats de Pasqua i d'estiu. Quan va canviar el govern local, una de les primeres mesures que va prendre la Delegació d'Educació va ser la de suprimir la relació amb aquesta cooperativa, que no va rebre cap explicació i ni tan sols va ser rebuda per la nova titular de la delegació.

Aquesta enorme disminució del nombre de xiquets i xiquetes no és l'única que s'ha produït. Des de l'inici del curs escolar, les activitats extraescolars han experimentat també un*fortíssim baixó en la matrícula. Aquestes activitats s'ofereixen en els col·legis per les vesprades, quan finalitzen les activitats escolars ordinàries, i entre elles s'incloïen dansa, informàtica, anglès, reforç escolar o multiactivitat, entre unes altres. La matrícula en aqueixes activitats ha descendit de 284 xiquets en el curs passat a menys de 70 en l'actual.

Aquest gran descens es deu a la pujada de preus de les activitats oferides, al sistema de cobrament a les famílies (abans era mensual a mes complit i ara és quadrimestral a compte) i als salaris dels monitors. Quan va entrar el nou govern municipal del PP, la nova empresa gestora va augmentar els preus del servei i va introduir canvis en el sistema de cobrament, que al passar a ser quadrimestral a compte, perjudicava als usuaris, que havien de desemborsar de cop una quantitat important. També els monitors van passar a cobrar menys del que cobraven anteriorment, pel que la motivació és menor i es produeixen freqüents abandons.

Aquesta situació ha provocat nombroses protestes de les associacions de pares i mares dels col·legis de la ciutat, que han transmès a l'Ajuntament el seu malestar en diferents ocasions pel deficient funcionament de les activitats extraescolars.
L'Escola Matinera, un dels serveis emblemàtics més utilitzats pels xiquets i les xiquetes, també ha disminuït el nombre d'alumnes, el que fa que molts pares i mares temen ja pel seu futur. Aquest servei permet que els xiquets acudisquen als col·legis des de les set i mitja del matí fins a l'inici de les activitats escolars.

Per al portaveu del Grup Municipal Socialista, José Veiga, “és una barbaritat que prevalguen els interessos econòmics sobre els socials en un servei bàsic d'atenció als xiquets i a les famílies”. Veiga exigeix aclariments al govern municipal del PP i insisteix que “haurien d'explicar per quina raó es va tractar malament a una empresa de Torrent que venia fent un bon treball, i per què s'ha passat en pocs mesos de tenir un servei excel·lent a tenir un servei que ningú vol”.

Per a Veiga, anterior regidor d'Educació, “el govern municipal del PP ha actuat amb prepotència i amb deixadesa. Amb prepotència perquè s'ha menyspreat a una cooperativa local que funcionava bé; i amb deixadesa perquè no s'ha controlat la gestió del servei, que ha funcionat malament des de setembre fins a ara”.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

quien miente, ayutantamiento o psoe? ¿o mienten los dos?

Anònim ha dit...

Ve a los colegios y pregunta a los padres y a las madres. Seguro que a la concejala de educación le hará mucha gracia.

Anònim ha dit...

entonces quien miente es el ayuntamiento, si a la concejala no le hace demasiada gracia, ya tenemos a los mentirosos