Podrem votar a Sento per al Senat?

dimecres, 16 de gener de 2008

Segons informacions aparegudes en Levante el passat 21 de desembre, l'edil torrentí Vicent Beguer, portaveu i únic regidor del Grup Bloc-Verds-Plataforma per l'Hospital, serà candidat únic del Bloc per la circumscripció de València. Des de millor Torrent ens felicitem perquè un polític de Torrent aspire a representar-nos a les cambres estatals.

Però fa uns dies es feia públic que els partits Iniciativa pel Poble Valencià/ Projecte Obert, els Verds-Esquerra Ecologista i el Bloc arribaven a un principi d’acord per a concórrer en coalició a les generals en les tres circumscripcions del País Valencià. Un principi d’acord a expenses de la ratificació dels òrgans de direcció de les respectives organitzacions que tindran lloc els propers dies, amb menció especial a la greu crisi d'Esquerra Unida.
La composició de la coalició vol ser continuadora de l’acord que va configurar Compromís pel País Valencià. Alhora vol garantir al parlament espanyol una veu pròpia que represente el poble valencià i que coadjuve a la configuració d’una majoria progressista en tots els àmbits de l’acció política.
Una Entesa al Senat?
Al mateix temps, aquestes formacions tenen previst demanar al PSPV-PSOE “altura de mires” a fi de configurar entre tots una Entesa al Senat, en les tres circumscripcions de la Comunitat. Pensem que el PSOE no té cap interès en entrar en una coalició al Senat, però si finalment hi ha un acord, seria molt difícil que Sento Beguer ocupara una de les 3 caselles del PSOE, per la qual cosa encara haurem d'esperar per saber si podem "fer-li la creu a Sento".
Al Senat, llistes obertes i votacions personals
El Senat és compost per un nombre variable de senadors, elegits per un sistema mixt:
- els senadors d'elecció indirecta són elegits per l'Assemblea Legislativa de cada comunitat autònoma a raó d'un senador inicial i un d'altre per cada milió d'habitants del seu territori respectiu;
- els senadors d'elecció directa són elegits per sufragi universal, lliure, directe i secret a raó de quatre senadors per cada província, on tots els candidats competixen entre si per ocupar escons. Cada elector selecciona 3 candidats de la butlleta electoral i els 4 candidats que obtinguen el major nombre de vots reben els escons. L'elector tria menys candidats que el nombre total d'escons, sistema que es coneix com escrutini majoritari plurinominal parcial. En la pràctica, la tendència és votar a un partit, marcant les 3 caselles equivalents, per la qual cosa, amb el domini electoral del PP a la Comunitat Valenciana, solen ser triats els tres senadors proposats pel PP i el número ú dels senadors socialistes.
El sistema permet, no obstant, fer un divertit exercici de torrentinitat, votant els dos candidats del nostre partit predilecte juntament amb Sento Beguer, tot i sabent que, de totes formes, seran triats els 4 de sempre.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

bó, pues si es eixina, jo votaré a Sento, del bloc, perque es torrentí, i perque crec que pot fer un gran paper, en defensa del poble.

Anònim ha dit...

Tranquil que el podrem votar, perquè no crec que el PSOE faja coalició amb els nacionalistes i ecossocialistes, seria una baza per al Partit Popular, que presentarien al PSOE com a catalaniste, etcétera. Jo com a torrentina votaré a Sento, i me reserve les altres dos creus. Gràcies pel blog (el llig sempre que puc) i t'enteres de coses, com lo del Senat, que jo mai m'heu habia plantejat.

Antònia & Sacks ha dit...

No estaria malament que els torrentins tinguerem un polític com Sento al senat.

Ací penje la direcció del meu blog:

http://captiuidesarmat.blogspot.com/

jose ha dit...

Yo lo siento mucho pero ni sento ni sesenta. Yo voy a votar a Zp. Y no es que me hayan comprado con el 2500€ cundo nació mi hijo ni porque a mi madre le subió la pensión de viudedad ni porque ahora mi hija reciba 3 veces más becas que hace 4 años. Es porque entre ZP y Rajoy, no hay color señores.
Gracias a Castillejo por el magnífico video que resume la legislatura, magnífico:
http://valorespoliticos.blogspot.com/2008/01/zapatero-credibilidad-poltica.html

Anònim ha dit...

Salvando distancias ideológicas, no estaría nada mal que Sento lo elijan para el Senado. Torrent ganaría en más prestigio.

ZP que se vaya a joder a los suyos de León, que ya está bien de joder al país como lo está jodiendo.

Anònim ha dit...

dios nos pille confesaos con un elemento como el sento en el senado

Anònim ha dit...

jo votaria a sento si no fora del Bloc, però com és del Bloc, no em podria perdonar vore-lo votant en contra de tot el que defenc.

Lo de ZP apujant la pensió si que es de risa i lo de les beques també

Anònim ha dit...

A mi, personalment,i abans de votar al Sento m'agradaria saber la seua opinió sobre la coalició electoral del Bloc amb IPV, amb la Isaura Navarro encapçalant la llista al Congrés.Seria convenient saber quina es la seva posició dins del seu partit amb eixa política d'aliançes "contra-natura" que porten últimament.

Anònim ha dit...

Amunt Sento! Fan falta més polítics com ell

Anònim ha dit...

con muchos politicos como el sento, españa se va al carajo

Anònim ha dit...

Aunque no soy del Bloc, y salvando distancias políticas, antes que otro que no es de los mios prefiero mil veces a Sento. Los socialistas sólo piensan en el maniqueismo, y nos son idoneos.

Anònim ha dit...

Yo vote, en las pasadas eleciones a Sento, y creo que es el más idóneo, y hay que felicitar a Torrent, perque hara tindren un torrentí al senat y una torrentina al congres.

Anònim ha dit...

Bueo muy optimista... ni de coña sento saldrá elegido (aunque poner una crucecita no cuesta nada y permite votar a los partidos que uno crea)
Enhorabuena por el blog. Si te critican todos por algo será

Anònim ha dit...

te felicito, enhorabuena por el blog, y te digo, chico, tú vales mucho.