Torrent sorteja 168 habitatges protegits

dimecres, 16 de gener de 2008

88 dels habitatges sortejats són del primer gratacel de VPP
L'alcaldessa anuncia el sorteig de 500 noves VPP en els pròxims mesos i la creació d'una borsa de pisos de lloguer


S'ha celebrat el sorteig de 168 habitatges protegits entre les 1.200 sol·licituds presentades. Les llars estan ubicades en la zona d'expansió de Parc Central i un dels edificis és els primer gratacel de Torrent. El pavelló Esportiu Municipal El Vedat ha estat el lloc triat per a la celebració d'aquest sorteig. Familiars i amics dels 1200 sol·licitants romanien expectants durant el transcurs de l'acte, esperant ser un dels agraciats. Finalment, 168 jóvens han celebrat el fet de poder accedir a un habitatge de nova construcció a un preu assequible.
Els Habitatges de Protecció Pública (HPP) que entraven a concurs en aquesta edició corresponien a dues edificacions diferents. En una, l'edifici M20, se sortejaven les 88 llars que disposa el primer gratacel del municipi, una construcció de 17 plantes, creada per Carles Ferrater i Alberto Penín amb un disseny modern i avantguardista.
L'altra edificació, el M7, que està a càrrec de Gerardo José Puchol i Manuel José Ros, és un bloc de disseny sobri i senzill amb una distribució de 80 llars. Tots els HPP sortejats, d'1, 2 i 3 dormitoris, compten en la seua totalitat amb garatge i traster vinculat, i 7 d'elles són pisos adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Els preus oscil·len entre 86.800 i 157.300 euros. Tots dos edificis es troben en procés d'adjudicació d'obra i s'estima que comence la construcció després de l'estiu.
L'alcaldessa de Torrent ha dirigit el sorteig i ha indicat que «des del nou equip de govern som conscients del valor de la política d'habitatge», destacant com un dels objectius principals de la seua política «l'aprovació d'instruments que possibiliten l'increment d'oferta de sòl per a la creació d'una bossa de pisos de lloguer i, sobretot, l'increment de l'oferta de habitatge protegit».
Català ha assenyalat que «el nostre compromís amb l'habitatge és ferm. Prova d'això és el sorteig de hui, en el que s'ofereixen 168 llars protegits». A més, l'alcaldessa de Torrent ha avançat que «estem projectant el sorteig de més de 500 habitatges protegits més en els pròxims mesos. Volem que la política d'habitatge tinga un pes important en la nostra acció de govern per la seua relació directa tant amb el benestar com amb el creixement econòmic del nostre municipi. Tenim una proposta ambiciosa però realista.
La demanda era de 1200 jóvens però Català promet 5000 nous HPP
Ens proposem facilitar el desenvolupament de 5.000 llars de protecció oficial en els pròxims anys. És una proposta que es pot complir i, a més, es complirà», ha manifestat l'alcaldessa de Torrent.
Mª José Català ha afirmat que, des del seu govern, es prestarà especial atenció als grups amb més dificultat d'accés a la vivenda: entre ells, els jóvens, les persones i famílies que accedeixen a la seua primera vivenda i als col·lectius socials més desfavorits com a discapacitats, persones majors i persones amb mobilitat reduïda.
D'altra banda, l'alcaldessa de Torrent, hi ha assenyalat que "també hem apostat per la rehabilitació i reordenació urbana dels nostres barris més deficitaris, víctimes de l'oblit de l'anterior equip de govern. En els pròxims quatre anys posarem en marxa un pla integral de revitalització del barri de Xenillet on s'invertiran 12 milions d'euros i es duran a terme més de 40 actuacions en les àrees d'urbanisme, equipaments públics, integració social i medi ambient.
Text: Pàgina 26 i mT