Triomfen Ses Majestats

dilluns, 7 de gener de 2008

Milers de persones han participat en la cavalcada de Reis de Torrent, que enguany s'ha recuperat i en la qual han participat les associacions locals en les diferents carrosses que acompanyaven Ses Majestats.
Cotxes de bombers i policia obrien la comitiva. Les carrosses han recorregut l'avinguda principal de la ciutat des de l'encreuament amb l'avinguda Genaro Palau fins arribar a l'Ajuntament. Els Reis han pujat a la balconada de la Casa Consistorial on l'alcaldessa de Torrent, Maria José Català, ha dirigit un tradicional pregó de benvinguda demanant-los que deixaren molts regals als menuts i menudes de la nostra ciutat.
Els anys anteriors els Reis Mags romanien durant la vesprada del cinc de gener a Torrent esperant la visita dels xiquets, generant-se grans cues per a rebre un regal, la despesa dels quals havia d'assumir el Consistori.
“S'ha volgut canviar el concepte de la vesprada de reis. D'aquesta forma són els Reis els quals visiten als xiquets i no al revés, fomentant una visió més entranyable. La tradicional Cavalcada permet que els Reis Mags es passegen pels carrers del municipi, donant opció a que tots els torrentins els vegen i els saluden, creant un entorn d'il·lusió i fantasia”, ha declarat l'alcaldessa de Torrent. L'anterior equip de govern va realitzar una contractació irregular en la compra de joguets que es lliuraven aqueixa vesprada i l'Ajuntament ha hagut d'assumir una despesa de 12.000 euros per la compra de 8.000 regals per a l'acte d'enguany. No obstant això s'ha donat una solució positiva a una despesa irreversible, ja que aqueixa posada en escena no era d'acord amb el nou concepte que es desitja fomentar de la vesprada de Reis. Aquests joguets aniran destinats a una labor social”.
De fet, els joguets lliurats aquesta vesprada als xiquets ingressats en l'Hospital General procedeixen d'aqueixos 8.000 regals que l'anterior equip de govern va gestionar per a enguany. En total, vuit remolcs i cinc carrosses, acompanyats per patges i pastors a peu, cavalcaren juntament amb el sèquit dels Reis Mags per l'Avinguda del País Valencià. La música, de la mà del Cercle Catòlic i la Unió Musical de Torrent, amenitzà la cavalcada, i tres representacions teatrals ens anunciaren l'arribada dels Reis Mags, recrearen un betlem vivent i interpretaren l'experiència d'una nit de reis.
La Cavalcada començà a les 18 hores en la rotonda del carrer Genaro Palau en el seu encreuament amb l'Avinguda del País Valencià. La comitiva anà precedida pels principals cossos de seguretat del municipi: la Policia Local desfilà amb 4 motos, dues de les quals vetlaren per la seguretat mentre que les altres dues animaren als més menuts i realitzaren curts trajectes amb els xiquets que desitjaren viatjar sobre la moto. Protecció Civil i el Cos de Bombers també desfilaren amb els seus vehicles propis.
L'Associació de veïns 25 d'abril interpretà un betlem vivent mentre que l'AMPA del Col·legi Pléyade recreà una nit de Reis. Patges, moros i pastors animaran als més menuts durant la desfilada. Precediren a la Comitiva de Ses Majestats els Reis Mags, les Corts d'Honor i la Fallera Major, Susana Martínez, i la Fallera Major Infantil de Torrent, Paula Gran.
En les seues diferents carrosses i acompanyats dels seus patges, Melcior, Gaspar i Baltasar passejaren i saludaren, fent lliurament de menuts presents, als xiquets i xiquetes que aqueixa vesprada eixiren a donar-los la benvinguda.
La Unió Musical de Torrent finalitzà la comitiva, acompanyant fins el final del recorregut els Reis Mags. Arribats a la porta de l'Ajuntament, ses Majestats saludaren des de la balconada i va concloure la cavalcada amb la lectura d'un pregó, per part de l'alcaldessa, i un castell de focs artificials.
Ses Majestats els Reis Mags i l'alcaldessa de Torrent, Mª José Català, acompanyats per una comitiva, realitzaren prèviament a la cavalcada la tradicional visita al Club del Minusvàlid de Torrent i a l'Asil Santa Elena.
A la nit, Torrent celebrà la festa del Tortell de Reis en la qual una disco mòbil amenitzà la nit en la Plaça Major en l'interior d'una gran carpa.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

menos fiestuquis mejor trabajar pp

Anònim ha dit...

menos fiestuquis mejor trabajar pp

Anònim ha dit...

menos fiestuquis mejor trabajar pp

Anònim ha dit...

menos fiestuquis mejor trabajar pp

Anònim ha dit...

menos fiestuquis mejor trabajar pp

Anònim ha dit...

menos fiestuquis mejor trabajar pp

Anònim ha dit...

menos fiestuquis mejor trabajar pp

Anònim ha dit...

menos fiestuquis mejor trabajar pp

Anònim ha dit...

Torrent más gente civica y menos sociatas embusteros y pendencieros.

Anònim ha dit...

criticaban ha los hijos de los socialistas donde estaban los hijos del pp en la cabalgata EN LAS CARROZAS DE LOS REYES QUE FUERTE