Amb aquesta actuació s'elimina un punt negre per falta de visibilitat en un dels STOPs

Gabinet de Comunicació Ajuntament de Torrent, 07/02/08 - Aquest matí han començat les obres en la cruïlla entre l'avinguda del País Valencià i l'avinguda Sant Llorenç per a eliminar un dels punts més conflictius al trànsit de la ciutat. L'execució de les obres no es perllongarà més de dues setmanes i en cap moment es tallarà el trànsit als vehicles que transiten per la zona.

L'Ajuntament ha engegat aquest matí el projecte de reorganització del trànsit en l'encreuament entre les avingudes del País Valencià i Av. San Lorenzo, un encreuament que tenia poca visibilitat en un dels STOPs de la intersecció. Per a la millora del trànsit rodat en aquest encreuament, l'Ajuntament ha invertit 25.786 euros.

El pla dissenyat des de l'Ajuntament elimina les dues retencions obligatòries (STOPs) per a substituir-les per un trenat de trajectòries amb una illeta en el centre. En el tram d'aquest encreuament, l'Avinguda San Lorenzo és en l'actualitat de dos sentits, però en la nova reordenació serà d'un únic sentit. D'aquesta forma, els vehicles que circulen per l'Avinguda San Lorenzo, en continuar l'encreuament, haurien d'envoltar la illeta coneguda com "de les palmeres", i cedir el pas als que pugen per l'avinguda del País Valencià.
Al mateix temps el projecte contempla tres passos zebra perquè els vianants puguen creuar en tota aquesta zona les avingudes, sense el perill que en l'actualitat suposa per a les seues pròpies vides, ja que no existeix cap tipus de senyalització.

Aquesta cruïlla té una trama urbana irregular i manca o estan deteriorades les marques vials per a canalitzar el trànsit. En aquesta actuació està previst executar senyalització vertical i marques vials necessàries per a la nova ordenació així com l'execució de noves illetes deflectores de trànsit.

Una altra de les actuacions que es va a realitzar és reubicar la parada de l'autobús i millorar els senyals d'orientació de l'encreuament. Aquesta última actuació suposa l'ordenació de tots els senyals de restaurants i comerços que es troben en aquest encreuament, encara que està es farà des del consens amb tots els propietaris dels negocis anunciats en l'encreuament. La reordenació de tota aquesta cartelleria en l'encreuament és altre dels aspectes inclosos en aquest pla dissenyat pel servei d'obres públic de l'Ajuntament de Torrent.

Aquesta és una de les actuacions que l'Ajuntament de Torrent està realitzant per a millorar el trànsit rodat del municipi. Amb aquesta reorganització del trànsit en l'encreuament entre les dues avingudes se soluciona així un punt crític en l'accés al barri del Vedat.