Tinc una carta per a tu

dissabte, 9 de febrer de 2008

L'equip Català camina cap al seu primer any de govern. No és ara el moment de repassar tots els seus encerts i grans anuncis necessaris per Torrent, ni totes les seues errades. Però en aquests moments escric amb un sentiment de decepció.
He de reconèixer que, per motius laborals, darrerament el blog no s'actualitza al ritme acostumat, encara que intente sempre que cap setmana no falte alguna actualització. L'actualitat municipal es pot seguir molt dignament des d'òptiques oposades en pàgines com CdT, El Torrentí, Vora Séquia i Falles de Torrent, i la reflexió amb excel·lència arriba sempre des del Carrer Major. També tenim una blogosfera local socialista molt activa i entretinguda, amb Ramon Pacheco al capdavant, i pàgines polítiques del PP i el Bloc, a més d'altres pàgines més o menys personals en la fecunda blogosfera torrentina, per la qual cosa un pot rebre una dosi del Torrent cibernètic pràcticament a diari.

Com deia, és la falta de temps el que m'ha impedit parlar de la carta informativa de l'IBI que va enviar als veïns la nostra benvolguda alcaldessa. La carta, que tracta un tema molt important, està òbviament només en castellà, perquè siga comprensible per tots.
He de dir que em pareix una falta de respecte cap a la ciutadania malbaratar els diners de tots per fer electoralisme i partidisme. La carta és un autèntic despropòsit, i més que informativa és electoralista, tracta de confondre, és malintencionada i poc ètica.
Per començar es parla d'una revisió dels valors cadastrals que ha efectuat per llei el Ministeri d'Hisenda. Això és totalment veritat. Acte seguit, se'ns diu que la revisió arriba tard, s'hauria d'haver fet al 2006, cosa que és totalment falsa. Se'ns diu que la revisió ministerial provocarà (en negreta) un important augment del rebut de contribució.
Al següent paràgraf, i ací ve la bomba, se'ns informa que l'Ajuntament, conscient que l'augment tindrà una repercussió en les economies familiars, va decidir al novembre "No pujar el percentatge de l'IBI que s'aplica sobre la base cadastral revisada" "amb la finalitat que la revisió afecte el menys possible les butxaques de torrentins i torrentines" (tot això en negreta).
Em quede parat... perquè no ens afecte congela el percentatge?? Hem de donar gràcies?? Congelar el percentatge vol dir assumir tota la revisió el contribuent. Congelar el percentatge vol dir pujar els impostos. Congelar el percentatge i dir-ho així, és tractar d'enganyar als torrentins. Congelar el percentatge vol dir no baixar-lo, que és el que s'hauria d'haver fet, si el que es volia era que la revisió no afectara les nostres butxaques. Este paràgraf de la carta és tan demagògic que dóna vergonya aliena. Senyors del PP, com que la carta està pagada amb diners públics, els diré que enviar açò equival a un milió de "comilonas" del senyor Bresó, que vostés tant han criticat com a malbaratament. Perquè açò és fer partidisme amb diners de tots, i tractar de crear opinió partidista i jugar amb la desinformació. Ja ficats, podrien haver dit que, en comptes de ser culpa del Ministeri, la culpa era de Zapatero.

Si la carta tinguera ètica, s'hauria de dir:
Opció 1) "l'Ajuntament de Torrent, que té 55 milions de deute, no es pot permetre baixar els impostos, i més ara que no es pagarà la taxa de fem, així que congelant el tipus impositiu, donada la revisió, recaptarem molts diners extra que faran que la nostra ciutat millore"

Opció 2) "demanem disculpes per la falta de previsó, l'any vinent baixarem el tipus impositiu, ja que tenim marge (ara és el 0,8, i el podrem baixar fins el 0,4), i així baixarem la pressió fiscal"

Per acabar-ho d'arredonir, la carta, que ha arribat esta setmana a molts veïns (tard), informa de l'horari d'atenció de l'oficina municipal per atendre reclamacions cadastrals al Carrer Moralets, que va tancar el passat dia 5 de Febrer, i que ha tingut una vida curta i insuficient.

La carta ve acompanyada d'un calendari fiscal de butxaca, que sí està en valencià i on podem comprovar que l'IBI és un impost municipal i es paga a mitjans d'any.

Anem per mal camí. Esperem que cartes així no tornen a repetir-se, o que si es vol fer electoralisme i manipulació subtil, la carta vinga signada i enviada pel Partit Popular.
Bon cap de setmana a tots.

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs jo sospite, i sincerament espera equivocar-me, que estes coses no han fet més que començar. Mirant el que va ser l´ultima etapa d´Aznar i, sobretot, el que és el govern de Camps, queda clar que aquestes coses es fan al PP per sistema.

Anònim ha dit...

no veig electoralisme en una carta municipal que diu al postre i a la fi que puja el cadastre

Anònim ha dit...

al anterior, que hipócrita es vosté, eixa carta, está enviá, en els diners de tots els torrentins, ó nó es veritat lo que se diu, en este blog, ó es que acás s´a fet en diners del seu partit PP, se veu que voste ni tan siquiera la ha llegit, un saludo al administrador de éste, per aclarirme tant les coses, i com a mí a tots els torrentins.

Anònim ha dit...

NO, No és electoralisme. "El cadastre ha pujat però no és culpa nostra, no, no, no, culpa nostra no es. És culpa dels de Zp que a banda de pujar-ho, ho fa amb demora" Si això no és electoralisme, no se que és.

Delincuente Fallero ha dit...

Cito: "Però en aquests moments escric amb un sentiment de decepció."

Querido Toni, comparto 100 % contigo esa sensación.

Anònim ha dit...

Hay margen para enmendar errores

Francisco R. ha dit...

No és la primera vegada que ens arriba una carta de l'ajuntament NOMÉS en castellà. En la seua primera comunicació als ciutadans per escrit (posada en marxa dels nous contenidors ) ja van deixar clar, la seua llengua oficial és el castellà. Algú té algun dubte ? Els recordaria l'articule 7 punt 1 de l'estatut valencià . Impulsat per la Generalitat i que jo recorde governa el PP ."Els dos idiomes oficials de la Comunitat Autònoma són el valencià i el castellà. Tots tenen dret a conéixer-los i usar-los. "
Alcaldessa.... Com defendrà a Torrent des de Madrid, si no ho fa des del seu poble.

Respecte a l'altre missatge d'esta entrada. Si açò no és propaganda electoral, del PP , que vinga algú i m'ho explique espaiet .

www.elcarrermajor.com ha dit...

Gràcies per la menció!.

Anònim ha dit...

Me gustaría hacer mi comentario en valenciá, pero no se ecribirlo, lo entiendo perfectamente e incluso me atrevo a hablarlo aunque en alguna ocasión pegue alguna aspardeñá. Tu post me parece certero al 100% ya era hora que alguien explicara con tanta claridad las maniobras partidistas de nuestro equipo de Gobierno. Debemos denunciar en cada momento aquello que consideramos que atenta contra los intereses de los ciudadanos y en esta ocasión creo que atenta por varias razones. En primer lugar, y como siempre hace el pp, utilizan la información engañosa para escurrrir el bulto y tirar balones fuera haciendo culpable de la subida al Gobierno central. En segundo lugar costean con el dinero de todos una campaña electoralista y mediatica, a todo esto hay que añadir otro ingrediente que les hace actuar con total impunidad y es que piensan que los ciudadanos somos tan ignorantes que se nos puede engañar fácilmente nada mas lejos de la realidad y si tuvieran algo de memoria deberían saber que no hay nada mas negativo para un político que tener a los ciudadanos mosqueados por haber querido engañarlos ya que entre otras cosas este suele ser uno de los motivos para castigar en las urnas.

Anònim ha dit...

Desgraciadamente a la mayoría de la gente sí se le engaña fácilmente. Sois una voz para la reflexión en medio del desierto

Anònim ha dit...

lo peor de todo es que esta carta, si se hacen 18 o 19 mil por un euros de coste mas o menos, nos lleva a decir que se acaban e gastar 18.000 euros para lavarse la cara. Lo habías pensado???, o sea, lo que supuestamente puede que podían haberse ahorrado si hubieran bajado un poquito el porcentaje

Anònim ha dit...

La carta va en la línea de gasto superfluo y de timo a la ciudadania que ya empezó el anterior alcalde Bresó. Dinero público para engaños y partidismo. PPPSOE la misma m

Anònim ha dit...

Si estuviesemos en la fase final de la Copa del Rey de Basquet, cantariamos eso de:

"Estamos hasta los huevos del Barça y del Madrid, lalala lala lalala del Barça y del Madrid"

Anònim ha dit...

Ya estamos con bufonadas de unos y de otros otra vez. El administrador de este blog me parece que se le ha ido la mano, quiero pensar que sin ánimo de ofender a nadie, pero si con mala información, con lo cual está creando una polémica imnecesaria, y ya debatida ampliamente. Decir que no lo tenían que haber hecho en el 2006, es cierto y no una mewntira. Decir, que han congelado el tipo que aplica el Ayuntamiento, para no gravar más este impuesto es cierto, otros Ayuntamientos aprovechan la revisión y le endiñañ un porcentaje mayor, de paso cañaso. Entoces, que se espera que escriba desde el Ayuntamiento cuando desde el banquillo de la oposición, que pertenecen a la Corporación, están siendo desleal con la propia Corporación por llamar la atención aún mintiendo sobre este tema, cuando ya estaba consensuado, por los que tienen la voz cantante.

Anònim ha dit...

Perdón, dónde digo que lo tenían que haber hecho en el 2006, es cierto y no ninguna mentira. Gracias.

ismael ha dit...

Un artículo como este era necesario. Vistos los argumentos de unos y de otros, yo veo muy bien que las mentiras del Pp salgan tl cual en la publicación Torrent al día que he recibido en mi casa, ya que eso lo paga el PP (quiero pensar).
pero lo de la carta debe ser denunciado, es una tomadura de pelo, y en el 97 se bajó el porcentaje. No subirlo no es lo único que se puede hacer, y la cudadanía lo debe saber. Si hay electoralismo en las fechas, y si es culpa de ZP, entonces no sé porqué se manda antes de elecciones.
Señores del PP mintieron con lo de menos impuestos, pero no nos traten como tontos...

Anònim ha dit...

Bueno, habrá se visto, la hipocresia y la mentira es patrimonio socialista. Es decir, repetir la misma mentira una y otra vez, y al final tratar de convertirla en verdad. Cualquier Ayuntamiento, del color político que sea, cuando hay revisión del IBI, manda un escrito a sus conciudadanos expòniéndo por qué se sube, si se mantiene el tipo o no ( claro los Ayuntamientos socialistas los suben y luego dicen que lo bajan), y las oficinas para atención del tema.

Lo de la Tasa de Tratamientos de Residuos Urbanos, fué la gran mentira y atraco del equipo de gobierno socialista, por qué se estaba cobrándo dos veces por el mismo servicio, reconocido en sentencias. Sres. se quitó la tasa, pero no para bajar impuestos, si no por que era imjusta y suponía un atraco a la ciudadanía por parte del Ayuntamiento socialista.

Anònim ha dit...

Los populares están molestos porque no han podido cumplir su lema de Menos Impuestos Mas servicios, que ahora ya es "Más Impuestos y menos servicios".
Si había deuda, no haber hecho falsas promesas, eso es mentir.
Y lo de la carta ya es lo último, es electoralismo con dinero de todos. Esta web no miente, ya que la carta esa escaneada yo también la he recibido, y pone eso, que no se sube el porcentaje porque la alcaldesa piensa en los bolsillos de los torrentinos.
No hay derecho a que se mienta con el dinero de todos los torrentinos
Fuera Catalá

Anònim ha dit...

toma trasbase paquito

Anònim ha dit...

Fuera los dinosaurios políticos sociatas, y que expliquen, dónde han metido los más de 55 millones de euros ( más 9 mil millones de la antiguas pesetas). El Sr. Roxi Ano, Fresolín y Veiga, que lo expliquen.

Metem mierda sobre la Contribución, pero no explican que han hecho con los más de 9.000 millones de las antiguas pesetas. Eso si es engañar a los ciudadanos de Torrent, igual que cobrar dos veces el mismo impuesto, cómo lo hacían con la Tasa de Tratamientos de Residuos Urbanos. Esto es igual de que si gana ZP, la caída en el empleo y en la económía será brutal, y lo pagará el pobre ciudadano de a pie al que engañan constamente, ya que no saben ni para dónde tirar, pués se les ha ido la de las manos la económia de España, si no que lo compruebe el ciudadano cómo se ha encarecido la alimentación de forma brutal, no mejor signo que indique la situación. Ale a votar a ZXP para acabar de joder al país ¡ Vale¡

Anònim ha dit...

toma trasbase, paquito, y dinosaurios, sois todos los del pp., que os apoltronais, y no os quitan el siento,pareceis pegados a él, léase doña Rita., y Catalá, vete preparando para abandonar, que ya no nos engañas, otra vez a los torrentinos.

Anònim ha dit...

Que poca seriedad, defendiendo a capa y espada cada cual a su partido cuando los dos lo han hecho mal, unos retrasando la revisión por el tema de las elecciones ya que si se pensaba bajar y ajustarlo como se dice ahora, no endiendo por que les tenia que afectar en las elcciones y los otros por aprovechar la revisión para pegar el sablazo, en fin un 0 para los dos. Creo que las argumentaciones que terminan en que bien lo hace mi partido,y que mal lo hace el tuyo son sinonimo de poca seriedad.

Anònim ha dit...

Si y vosotros al medio, así cualquiera.

Anònim ha dit...

a todos los carcas y fachas peperos de torrent. ¿Cuanta pasta gansa debe el ayuntamiento de Valencia? ¿y la generalitat?. listos que sois unos listos

Anònim ha dit...

A los dinosaurios políticos del PSPV-Torrent, que son casi todos, decirle al Roxi Ano, Fresosó y Veiga, dónde han metido los más 55 millones de agujero que tiene este Ayuntamienrto ( más de 9.000 millones de las antiguas pesetas). Igual vá y nos lo explican, ja, ja, ja,ja,

Anònim ha dit...

asó es per el pp., ni á un dicho en Valençiá que diu, per a ón pasa el oli, se van untant, aplicat el conter, que hara tenen élls el oli.