Els comptes públics torrentins enfronten populars i socialistes

dilluns, 18 de febrer de 2008

Ramon Pacheco afirma al seu blog que el govern del PP ha encarregat la confecció dels tardans pressupostos 2008 a personal alié al consistori torrentí.
L'Ajuntament posarà en marxa un pla de sanejament per a reduir el deute de 55 milions heretat del PSOE.
Per als socialistes, el PP vol desviar l'atenció dels torrentins, ocultant la gran pujada d'impostos i la seua pròpia incapacitat, i recorda que el deute heretat està dins dels límits establits per la legalitat, mentre que l'Ajuntament de València amb Rita Barberà al capdavant, i exemple per als populars torrentins, acumula un deute del 105% reconegut per a 2008 (fregant el límit màxim legal, que és del 110%).

Veiga convida els populars "a governar i deixar-se d'enredrar"
El regidor d'Hisenda, Juan José Garcia, a través d'un dur comunicat difòs pel Gabinet de Comunicació de l'Ajuntament de Torrent, acusa l'anterior govern de malbaratar els diners públics en les Festes Patronals o en una pàgina web que no funciona pagada a preu d'or a una empresa relacionada amb els cotxes teledirigits repartits en Reis.


Ben entrats en 2008, la ciutat continua sense fer públics els pressupostos per enguany. El PP respon que sense el pla de sanejament l'Ajuntament no podrà aprovar el pressupost municipal de 2008. Els populars ataquen l'anterior govern Bresó: "En quatre anys, des de 2003 al tancament de 2007, el deute municipal s'incrementà en 20 milions d'euros"
Reduir despeses supèrflues, revisar i si escau eliminar contractes amb empreses externes a l'Ajuntament i refinançar l'endeutament són part de les mesures preses en el pla de sanejament que l'Ajuntament de Torrent ha emprès per a reduir el deute municipal de 55 milions d'euros heretat de l'anterior govern del PSOE.
La delegació d'Hisenda ha engegat un pla de sanejament del deute municipal amb l'objecte de poder reduir l'alt nivell d'endeutament municipal abans de poder aprovar el pressupost municipal de 2008. Entre les actuacions que ja s'han engegat està la reducció de despeses supèrflues en les diferents regidories sense deixar de prestar cap dels serveis. Al mateix temps, s'ha iniciat un pla per a la recerca de patrocinis per a les activitats culturals, festives i esportives per a reduir la despesa de les arques municipals.
El regidor d'Hisenda, Juan José Garcia, va explicar ahir que “ens hem vist obligats a realitzar aquest pla de sanejament davant la delicada situació financera amb què ens trobem. Aquest equip de govern ho portarà a terme partint de xifres reals a fi de què l'esmentat pla siga veraç i realitzable, que no siga un catàleg de bones intencions i que després no es complisca com va ser-ho el redactat en el seu moment per l'anterior equip de govern i que no s'ha complit en absolut, i per això s'ha retardat l'aprovació del pressupost municipal”.
L'Ajuntament ja ha realitzat un primer estudi per a aquesta refinanciació del deute, que tracta d'evitar la fallida econòmica de la ciutat. Una planificació pressupostària inexistent, una falta de contenció de la despesa i unes previsions d'ingressos irreals, són part de les causes que han dut a l'Ajuntament de Torrent a ser un dels municipis més endeutats de la comarca de l'Horta, va explicar el regidor d'Hisenda. "El més greu és que l'anterior govern municipal va dissenyar un pla de sanejament per a poder seguir aprovant pressupostos municipals però no s'han complit cap dels aspectes arreplegats en aquest pla. Açò ha provocat que el deute anara creixent en els últims anys fins a arribar a uns nivells tan alts d'endeutament". "Ara, el PP s'ha vist obligat a adoptar aquest pla de sanejament municipal per a frenar l'endeutament municipal que ha anat creixent any a any. El nivell d'endeutament bancari de l'any 2003 era de, 31.7 milions d'euros mentre que en 2007 superarà, pla de sanejament inclòs, els 50 milions d'euros. Així en només quatre anys, amb el govern socialista, s'incrementen aquestes xifres de deute en més de 20 milions d'euros".
Alguns exemples d'aquesta despesa sense control que el PSPV-PSOE va realitzar durant el seu mandat són els més de 800.000 euros gastats en les festes majors durant l'any 2006, just un any abans de les eleccions municipals. L'any anterior es van pressupostar menys de 700.000 euros. Aqueixa despesa és superior a la que l'Ajuntament va pressupostar aqueix any per a ajudes escolars, o per a la Indústria i Comerç Local que va ser de 276.809 euros, i tres vegades major que la partida de joventut que era de 261.000 euros.
Però un cas que l'actual equip de govern considera greu són els prop de 150.000 euros gastats en empreses externes per a engegar la web municipal de l'Ajuntament de Torrent. Potser el xocant és que a pesar d'aquesta elevada despesa, la pàgina web no funcionava i ha hagut de tornar a construir-se. Aquesta vegada, i com mesura clara d'aposta per la contenció de despesa s'està treballant amb personal informàtic del propi Ajuntament de Torrent per a l'engegada de la web. Casualment l'empresa a la qual s'encarrega la pàgina web té socis comuns amb la mateixa a la qual es va comprar per valor de 30.000 euros cotxes teledirigits que van ser regalats en Reis.

Per la seua banda, el PSOE de Torrent critica que el PP parle de deute mentre puja fins a un 70% els impostos
El portaveu socialista insisteix que “el partit socialista va governar amb eficàcia, transparència i honradesa, i el PP ha de demostrar encara si sap governar, però ja han passat 9 mesos i encara no hem vist gestió per cap banda”.
El Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Torrent desmenteix les paraules alarmistes del govern municipal del PP sobre el deute municipal. Per al portaveu municipal socialista, José Veiga, “el Partit Socialista ha governat amb eficàcia l'ajuntament de Torrent, i l'ajuntament ha funcionat amb normalitat; els serveis municipals han estat atesos amb eficàcia, els proveïdors han cobrat puntualment, s'han fet inversions per a tots i el món associatiu local ha tingut accés a importants ajudes econòmiques per part del municipi”.
Veiga es pregunta si “reduir despeses supèrflues”, com anuncia el PP, “és llevar-li als xiquets els caramels de reis, o suprimir els jocs infantils en les festes (Expojoc), o eliminar subvencions d'associacions culturals i falleres, o moltes altres actuacions que estan omplint de desconcert al món associatiu local”.
D'altra banda, Veiga recorda que la pressió fiscal ha augmentat amb el PP. “Els que van dir que anaven a baixar els impostos ens han colpejat amb una forta pujada de la contribució. Després d'açò, no sé de què voldran convèncer-nos. La seua paraula com gestors està bastant en dubte, i açò no ho dic solament jo, ho diuen sobretot els veïns que han vist pujades del 10% del 20%, del 30%... fins a de el 70% de la contribució”.
Veiga pensa que el PP vol desviar l'atenció dels torrentins, ocultant la seua pròpia incapacitat per a governar amb referències constants al deute contret, deute que, en qualsevol cas, estaria dins dels límits establits per la legalitat. La llei estableix que els municipis poden arribar a un endeutament no superior al 110% del pressupost anual del consistori (el pressupost de Torrent en 2007 va ascendir a 77,4 milions d'euros): “Si el govern municipal del PP vol vore deutes grans, que mire el de l'ajuntament de València, que ja supera àmpliament el límit legal establit per als ajuntaments, segons la Llei Reguladora d'Hisendes Locals”, ha afegit el portaveu.

Segons fonts del propi Ajuntament de València, el pressupost consolidat per a 2008 ascendirà a 893,49 milions d'euros; respecte al deute, el regidor d'Hisenda de la capital, Silvestre Senent, ha explicat que aquest es troba en el 105 per cent, cinc punts per sota del límit legal, ja que el capital viu de deute és de 724,73 milions d'euros i l'estimació de drets liquidats per ingressos corrents supera els 685 milions.
Veiga afirma que “Si volen refinançar el deute o aplicar un pla de sanejament, que ho facen. Ells van prometre més serveis i menys impostos, i d'entrada, ja han multiplicat la contribució i han retallat recursos de seguretat, d'educació, de cultura i d'altres partides socials. A més, pagaran molt més per serveis que venien funcionant amb normalitat; la seua lleugeresa ha fet que el deute municipal s'incremente enormement en molt poc temps”.
Veiga conclou dient que “l'herència que el PSOE ha deixat és una ciutat excel·lent, oberta i participativa, amb excel·lents dotacions públiques i amb una mirada positiva cap al futur. Els nostres veïns estan satisfets de la qualitat de vida que es gaudeix a Torrent, i l'obligació dels nous governants és treballar per la ciutat i deixar-se ja d'enredrar”.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

El PP, está sempre enredrant, en Valencia, Camps en el transvase, i en Torrent, en el dehute socialista, deixeu de enredrar, de un puñetera vegada y enmendeu, el deute.

Anònim ha dit...

ayyy cuantas gracias hemos de dar a nuestros amigos los socialistas... esos que con nuestro dinero se compraban trajes, coches, comidas y demás esos que han dejado nuestra ciudad al borde del abismo, solo quieren culpar a los demas para quedar ellos limpios de cara al pueblo.
ya es hora de desenmascarar a pacheco i cia.

viva RITA ha dit...

Ejercitemos nuestra mente.
1.Problema de lógica.
Veamos:
a) Torrent sociata al borde del abismo:
70% de deuda (máximo permitido por ley 110%)

b) Valencia capital de Rita, la ciudad a la que aspiramos, el referente del PP:
105% de deuda (máximo permitido por ley 110%)

Si en el caso "a" estamos al borde del abismo, ¿a qué profundidad del abismo nos encontramos en el caso "b"??

Anònim ha dit...

pirotecnillo siempre tieneslos mismos argumetos le preguntamos al sr benchock

Anònim ha dit...

Yo lo que quiero es que el ROXI ANO, el FRESÓ o el VEIGA, digan dónde han metido los 55 millones de agujero que tiene el Ayuntamiento ( más de 9.000 mil millones de las antiguas pesetas), sólo en trajes y coches, no lo creo

sin demagogia ha dit...

Seguramente donde ha metido Barberà los 700 millones de euros de deuda.
Los ayuntamientos no pueden seguir con este sistema de financiación.
El anterior anónimo, ni idea

artificios contables ha dit...

Con más de 1000 millones de deuda en Canal Nou, la Generalitat dice que ha tenido superávit contable... Jajajajajajajaa
¿Es el modelo Canal 9 el que quieren para Torrent??????

http://www.20minutos.es/noticia/253115/0/tocamos/saldar/deuda/
El total supera los 1.019 millones de euros. Las pérdidas que tuvieron la radio y la tele públicas en 2006 fueron de 193 millones, un 14% más que en 2005.
Las cuentas de 2006 del ente público Radiotelevisión Valenciana (RTVV), que gestiona Canal 9 y Ràdio Nou, arrojan una astronómica deuda para este año: 1.019 millones de euros, o lo que es lo mismo, cada valenciano tendría que poner 208 euros si hubiera que reflotar la tele pública entre todos.

Así se desprende del informe de auditoría del pasado año encargado por RTVV a la firma Ernst & Young, que hoy recibirán los miembros del consejo de administración del ente público.

La gran rémora es Canal 9, que arrastra 150 millones de los 193 totales de pérdidas en 2006 por desarrollar su actividad ordinaria. El resto son de Ràdio Nou y RTVV, que se computan aparte. La cifra de pérdidas del pasado ejercicio es un 14% mayor que la de 2005, cuando sobrepasó los 169 millones de euros.

Para evitar que afecten al presupuesto de la Generalitat, el Consell cubre las pérdidas con préstamos bancarios, que a finales de este año alcanzarán los citados 1.019 millones de euros, contando la presupuestada para este año, que asciende a 188 millones.

La mayoría de los acreedores que arrastra Radiotelevisión Valenciana son entidades bancarias, a través de préstamos. Según el balance de 2006, sólo por este concepto debe unos 747 millones.

La fórmula que emplea RTVV consiste en aplazar el pago de la deuda varios decenios, con lo que las generaciones futuras tendrán que hacerse cargo del coste de la televisión que vemos.

Anònim ha dit...

Que Ros y Bresó devuelvan el dinero!!

Anònim ha dit...

Eso que lo devuelvan todos, Rita también,haber donde lo ha puesto, además de comprarle chalés a sus queridas.

Anònim ha dit...

AL ANTERIOR:
NO TIENES TALLA HUMANA PARA PONER EN TU BOCA A RITA BARBERA, LA ALCALDESA MAS AUTENTICA QUE HA TENIDO Y NUNCA TENDRA VALENCIA

mayte ha dit...

O sea que la subida tenía que haber sido el año pasado, pero no se hizo por electoralismo...
Señores del PP, en todos los pueblos es igual, gobernase quien gobernase en 2007, la revisión catastral tocaba ahora.
En Mislata gobernaba y gobierna el PP:
Lean:
http://www.lasprovincias.es/valencia/20080219/horta/pleno-mislata-suspendido-ocasiones-20080219.html
--
Las quejas de los vecinos comenzaron hace semanas cuando empezaron a recibir en sus domicilios las notificaciones de la revisión catastral aplicada por el Ministerio de Hacienda en todos los inmuebles, subida que se ha visto aumentada cuando a finales del pasado año el Ayuntamiento incrementó el tipo del 0,90 al 0,98%.

Ante la petición de las diferentes asociaciones vecinales el actual equipo de gobierno (PP) se reunió con las mismas para tratar de llegar a un acuerdo que posibilite la congelación de los recibos del IBI, que para 2008 es legalmente imposible de realizar, según los técnicos.

El portavoz de EU, Salvador García, destacó que iba a votar en contra de esta propuesta al estimar que debería haberse realizado un estudio más completo y evitar las prisas.

"El recibo de la contribución urbana no bajará con la propuesta del alcalde". Así lo ha afirmado el PSPV después de las afirmaciones del primer edil de que, a partir del año que viene, el aumento del citado impuesto será de un 2%, debido a que el tipo de gravamen bajará del 0,98% previsto para el 2008 al 0,791%.

De la reunión entre el alcalde y las asociaciones de vecinos se llegó a un compromiso de que a partir de 2009, los recibos de la conocida como contribución urbana tan solo aumentarán el IPC.
--
Gracias a este blog por aclarar el tema. El PP con lo de la deuda intenta desviar la atención a su nuevo lema: MAS IMPUESTOS, MENOS SERVICIOS, MÁS FOTOS Y MÁS POLÍTICA DE ESCAPARATE.

Anònim ha dit...

Que el Roxi Ano, Fresó y el Percebe, devuelvan el dinero YA.

Anònim ha dit...

RITA= VIVA BALENCIA= JB. jajajaja, un HURRA POR LA MEJOR....ESA. DEVUELVE LOS 700 QUE NO APARECEN, DEVUELVELOS YÁ, TE INVITARÉ A UN "DIC" QUE ES ESPAÑOL.

Anònim ha dit...

Si después de 28 años no justifican los 55 millones de Euros de guajero, se podría pensar que han salido muy colocados, y no dan respuesta a nadie, pero siguen ahí para parar los balonazos que se les puedan tirar. No es fácil abandonar el machito, Sres. Roxi Ano, Veiga, E. Redón, Pacheco y Valentín F., que tendrá la pela pública ja, ja, ja, ja,ja,...

L'ENCOBERT ha dit...

¡SOY TONTO!


ESO ES LO QUE PIENSA DE MÍ LA ALCALDESA DE TORRENT.

PIENSA QUE SOY TONTO CUANDO ME ENVÍA UNA CARTA A CASA PARA DECIRME QUE, POR CULPA DE LA REVISIÓN DEL VALOR CATASTRAL DE LAS VIVIENDAS QUE HA REALIZADO EL MINISTERIO DE ECONOMIA Y HACIENDA, HA SUBIDO EL IMPUESTO DE BIENES INMUEBLES QUE PAGO AL AYUNTAMIENTO DE TORRENT.


COMO LA ALCALDESA DE TORRENT PIENSA QUE SOY TONTO ME DICE QUE “DICHA REVISIÓN HACE QUE AUMENTE LA BASE SOBRE LA QUE SE APLICA EL IMPUESTO DE BIENES INMUEBLES (IBI) Y POR TANTO PROVOCA UNA SUBIDA EN EL IMPORTE QUE SE HA DE PAGAR EN 2008 POR ESTE IMPUESTO”.

PERO YO NO SOY TONTO Y SÉ QUE EL HECHO DE QUE SE AUMENTEN LOS VALORES CATASTRALES DE LAS VIVIENDAS NO IMPLICA QUE TENGAN QUE SUBIR LOS IMPUESTOS.
EL IBI SE FIJA MULTIPLICANDO EL VALOR CATASTRAL DE LA VIVIENDA POR UN TIPO DE GRAVAMEN QUE ESTABLECE CADA AYUNTAMIENTO DENTRO DE LOS MÁRGENES ESTABLECIDOS POR LA LEY DE REGULACIÓN DE LAS HACENDAS PÚBLICAS (ENTRE EL 0,4% Y EL 1,1%).
LOS AYUNTAMIENTOS LIQUIDAN Y RECAUDAN EL IBI Y SON COMPETENTES PARA FIJAR EL TIPO DE GRAVAMEN SEGÚN LOS LÍMITES ESTABLECIDOS.


COMO LA ALCALDESA DE TORRENT PIENSA QUE SOY TONTO, ME DICE QUE “EL NUEVO EQUIPO DE GOBIERNO, ANTE ESTA SITUACIÓN Y CONSCIENTE DE LA REPERCUSIÓN QUE ESTO TIENE EN LAS ECONOMÍAS FAMILIARES, ACORDÓ EN NOVIEMBRE DE 2007, NO SUBIR EL PORCENTAJE DEL IBI QUE SE APLICA SOBRE DICHA BASE CON EL FIN DE QUE LA REVISIÓN AFECTARA LO MENOS POSIBLE AL BOLSILLO DE LOS TORRENTINOS Y TORRENTINAS”.

PERO YO NO SOY TONTO Y SÉ QUE EL AYUNTAMIENTO NO HA BAJADO EL TIPO DE GRAVAMEN PORQUE NO HA QUERIDO.
EN LA ANTERIOR REVISIÓN DEL VALOR CATASTRAL DE LAS VIVIENDAS, EL IBI EN TORRENT NO SE VIÓ AFECTADO COMO AHORA. EL AYUNTAMIENTO, EN PLENO CELEBRADO EN 3 DE OCTUBRE DE 1996, ACORDÓ UNA IMPORTANTE BAJADA DEL TIPO DE GRAVAMEN QUE SE APLICA PARA CALCULAR EL I.B.I., DE MODO QUE LA SUBIDA DEL IMPUESTO SE AJUSTARA AL IPC, Y NO COMO AHORA (NO HAY MÁS QUE COMPROBAR LOS RECIBOS DEL IBI DE LOS AÑOS 1996 Y 1997).
POR LO TANTO, SI SUBE EL VALOR CATASTRAL DE LAS VIVIENDAS, SE BAJA EL TIPO DE GRAVAMEN Y ASUNTO RESUELTO.


COMO LA ALCALDESA DE TORRENT PIENSA QUE SOY TONTO SUGIERE QUE LAS EXPLICACIONES SE LAS PIDA AL MINISTERIO DE ECONOMÍA Y HACIENDA DEL GOBIERNO DE ESPAÑA.

PERO YO NO SOY TONTO Y SÉ QUE LOS RESPONSABLES DE ESTE ATROPELLO ESTÁN MÁS CERCA, EN EL AJUNTAMENT DE TORRENT.

LA ALCALDESA DE TORRENT SE EMPEÑA EN TRATARME COMO A UN TONTO, E INTENTA ENGAÑARME COMO A UN TONTO.

PERO, YO NO SOY TONTO.
Y TÚ ¿ERES TONTO?.

Anònim ha dit...

LA CÁTALA, DECÍA VAMOS A BAJAR LOS IMPUESTOS. MENOS MENTIRAS Y DEMUESTREN DE UNA VEZ QUE ESTÁN PARA ALGO MAS QUE SALIR EN LA FOTO...SUBEN LOS IMPUESTOS PARA PAGAR A LOS ASESORES QUE TIENEN A SU SERVICIO EXCLUSIVAMENTE PARA CONTESTAR EN ESTE Y OTROS BLOGS CON MENTIRAS Y FALACIAS.

Anònim ha dit...

Si que eres tonto hijo, se quitó la Tasa de Residuos Sólidos por INJUSTA debido a que se cobraba DOS VECES, engañando y atracando al ciudadano.
Lo del IBI, mirar el sobre y verás de dónde viene, y vereis que si tienes que recurrir tienes que dirigirte al Ministrio de REconómia y Hacienda ( depende de D.Pedro Solves -Sociata él ), te enviarán a su Dirección Territorial del Catastro de Valencia C./ Roger de Lauría-Valencia, enfrente de los cines Lauria. Tosa esaa perorata que habeis escrito, sin dar la cara, para tratar de endosar a la Alcaldesa de forma capciosa eso de la Contribución.

Al Roxi Ano y al Percebe, los tendría que correr a huebazos por embusteros y mentirosos, habrá se vista tremendo majaderos.

Nine ha dit...

tu perorata como la de todos los peperos, es la misma, y tú tampoco das la cara, eres anónimo, como el otro., al alcaldesa, le caerán las críticas, como le han caido a todos los alcaldes,(si no que no se hubiera metido en el ajo) ó es que ella se tiene que librar, por bonica y resalada, tú si que eres temend@.

Nine ha dit...

La Alcaldesa autentica de Valencia, que cuando se le oye en la radio, no se sabe si es un tio ó una tia, que queda muy bien como ninot de falla, que siempre le hacen el mismo peinado, hace treinta años, porque no pueden hacerle otro, y chic@ yo como todos en una pais democratico, puede decir lo que quiera porque gracias a Dios, no estoy en la dictadura, y quiera que no esté ya más nunca.

Anònim ha dit...

NINE, LOS PEPEROS PUDEN CRITICAR, PERO JAMÁS ACEPTAN QUE LOS CRITIQUEN. ESTOS EL JUEGO DEMOCRATICO NI LO CONOCEN.

Anònim ha dit...

Si hombre claro, por que tú lo digas chato, no te jode, habeis insultado a los del PP siempre y en eso sois maestros, pero ahora ya no son maricomplejines, ahora ojo por ojo y diente por diente.

Anònim ha dit...

Que son maricomplejines los has dixo tu. te has dado por la piel. No es mal sastre el qye reconoce su paño.

Anònim ha dit...

Viva ZP, en el debate ha estado soberbio. Aunque los periodistas peperos han intentado guiar a la opinión pública, las encuestas evidencian que la España catastrofista de Rajoy no es la España real.
Y encima no ha dicho que habrá trasvase del Ebro, después de 12 años machacando (ocho de los cuales gobernando el PP en Madrid y Valencia)

Anònim ha dit...

Joder, están emporrados y han bebido demasiada socialina esta noche. ZP recibe bofetadas hasta en sus cejas masónicas, y estos ni se enteran. Bien ir por ahí, que es buen camino ¡

Anònim ha dit...

tú si estás emporrado,que has bebido tú, que no tienes la mente clara, y no ves la realidad, con Rajoy, tendremos la niña, la pinta y la santamaria.