L'Ajuntament de Torrent signa un conveni de col·laboració amb l'Associació Nova Vida

dilluns, 18 de febrer de 2008

Amb aquest acord es reforça l'acció social en el barri de Poble Nou

Gabinet de Comunicació Aj.Torrent, 25/01/08 - L'Ajuntament de Torrent ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb l'Associació Nova Vida IBT per a desenvolupar els programes socials que l'entitat realitza en el barri de Poble Nou.

Aquest conveni sorgeix per a reforçar els serveis que l'Ajuntament presta destinat als col·lectius de risc situats en la zona de Poble Nou, un dels barris amb una gran perspectiva d'expansió i en el qual conviuen diferents ètnies i cultures.

El conveni arreplega l'àmbit d'actuació pel qual l'Associació es compromet, en col·laboració amb l'Ajuntament, a prestar determinats serveis, com l'absentisme escolar. En concret, l'associació Nova Vida atendrà i reforçarà les intervencions per a prevenir l'absentisme escolar d'aquells xiquets les famílies dels quals siguen ateses per l'associació. També reforçarà actuacions a través de programes i activitats per a atendre les necessitats de famílies desestructurades, immigrants, prevenció de persones de risc, drogodependències, violència, etc.

Per la seua banda, l'Ajuntament formarà als voluntaris de l'associació en els problemes que afecten al barri Poble Nou com matèries de menors, drogodependències, tercera edat, família, etc. A més el Consistori realitzarà el seguiment i coordinació de cada intervenció.

L'Associació Nova Vida atén les famílies desestructurades per a integrar-les socialment, així com als menors, persones majors, adolescents i joves en diferents aspectes, segons cada cas. A través de diferents programes, l'associació Nova Vida fomenta la participació dels veïns del barri fomentant el civisme, el medi ambient, hàbits saludables i prevenció de la violència i conductes de risc. Per a això, porta a terme activitats de suport extraescolar, d'àmbit cultural, mediambiental i d'oci, cursos de formació, entre moltes altres.