Noves tecnologies per les gestions amb l'Ajuntament

dijous, 21 de febrer de 2008

Torrent modernitza el sistema de cobrament de taxes i autoliquidacions amb la instal·lació d'un caixer. Incorpora un pantalla tàctil que fa més senzilla la seua utilització
20/02/08 - L'Ajuntament de Torrent ha engegat des d'aquest mateix matí un nou servei als ciutadans: un caixer automàtic per al cobrament de taxes i autoliquidacions. Des d'ara, els ciutadans de Torrent podran complir amb les seues obligacions d'una forma més ràpida i còmoda. D'aquesta forma, l'Ajuntament avança un pas més en el procés de modernització en el qual està immers al facilitar un servei ràpid, còmode i senzill.

Des d'avui mateix els veïns de Torrent tenen una nova modalitat per a complir amb les obligacions municipals. A través d'un caixer, situat en l'entrada lateral del Consistori, els ciutadans poden ells mateixos pagar els seus impostos sense necessitat de passar per cap finestreta.

De fet, l'alcaldessa de Torrent, Mª José Català ha estat la primera usuària d'aquest nou sistema. El caixer està habilitat per a les autoliquidacions i taxes que es gestionen en l'oficina d'informació TDIC. Açò no resta que es continue realitzant també per aquesta via, sinó que es millora aquest servei ampliant-lo, atès que és un suport complementari al ja existent.

El nou sistema és de fàcil ús. Funciona pràcticament com un caixer automàtic d'una entitat bancària. Amb tres passos senzills, guiats per mitjà d'una pantalla tàctil, l'usuari pot realitzar la gestió d'una forma més còmoda i ràpida. El primer que sol·licita el caixer és la selecció de l'idioma en el qual es desitja realitzar la gestió. Existeixen quatre opcions: valencià, castellà, anglès i alemany. Després de passar el codi de barres de l'imprès de la factura pel lector corresponent, el caixer identifica l'import i sol·licita la introducció d'una targeta de crèdit o de dèbit. L'últim pas és arreplegar el justificant del pagament realitzat que tindrà total validesa de cara a l'administració.

Actualment aquest sistema està en funcionament sol amb targetes bancàries, ja siga VISA, MasterCard, Maestro o 4B. No obstant això, l'Ajuntament està treballant perquè en breu també puguen realitzar-se els pagaments en metàl·lic. A més, pròximament, aquest caixer també podrà expedir certificats d'empadronament, amb el nou sistema d'identificació que incorpora el nou Document Nacional d'Identitat.

L'Ajuntament de Torrent, en ple procés de modernització, està treballant perquè els serveis que s'ofereixen als ciutadans siguen millorats dia a dia i la implantació d'aquest nou caixer és una mostra d'això. Els veïns de Torrent podran complir amb les seues obligacions com fins a ara ho estaven fent o a través d'aquest caixer, que en un curt període de temps acceptarà el pagament en metàl·lic.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

que bé, com albansem en noves tecnologies, tot, per recaudar mes del contribuyent.