Acabem amb la crispació

dimarts, 11 de març de 2008

Primer de tot, vull tindre un record pel regidor socialista Isaías Carrasco, assassinat vilment divendres passat. La fermesa democràtica i la valoració permanent de la pau i la convivència és el millor homenatge que li podem fer.

Respecte de les eleccions generals del passat diumenge, només felicitar el guanyador, el PSOE de José Luis Rodríguez Zapatero pel seu nítid triomf. Com que les eleccions s'havien assumit com una espècie de cara o creu entre dues opcions, cal dir que finalment ZP governarà 4 anys més i Rajoy esperem ja no serà mai més candidat.

Finalitzen 4 anys de desligitimació, d'una oposició cruel i exagerada. Un setge al govern que va començar amb la crispació al dia següent de les eleccions, amb l'argument que l'atemptat de l'11-M (de què hui es complixen 4 anys) era l'única causa del triomf socialista.

En democràcia, s'han d'assumir els resultats electorals, i l'oposició ha d'assumir el paper de control i contraposició però mai de destrucció. El PP tindrà 4 anys per reflexionar amb dos camins com a opcions, el de l'oposició exigent, però lleial i de propostes, o l'oposició destructora que juga amb qualsevol tema per guanyar vots i que viu en el catastrofisme, l'exageració i la crispació constant.

En aquest sentit, en 48 hores ja hem vist els dos PPs, el de Garcia Escudero i Rajoy, assumint la derrota, i el de Camps i Acebes, donant a entendre que el triomf de ZP és el dels nacionalistes i radicals. Desitge per l'interès general, que el nou govern no haja de suportar 4 anys més de bloqueig, insults, desqualificacions, exageracions i mentides, i que es puga governar aribant a acords i desenvolupant un programa electoral molt interessant i amb el suport de la ciutadania, sense l'ombra de la deslegitimitat des del primer dia.


En clau local i autonòmica, dir que només la Comunitat Valenciana i Múrcia (i en menor mesura Madrid) s'havien convençut i impregnat d'una clara victòria de Mariano Rajoy. La ciutadania valenciana ha dipositat massivament la seua confiança en el PP per reactivar la economia amb el "model valencià", per portar aigua de l'Ebre i per encapçalar la lluita antiterrorista, però serà Zapatero, per decisió majoritària democràtica, qui haurà de canviar el model de creixement, qui portarà aigua però no de l'Ebre, i qui capitanejarà la lluita contra ETA amb un País Basc que li ha donat un suport decisiu. Un Zapatero "dimonitzat" en la nostra terra, governarà 4 anys més.

Felicitar al PP pels magnífics resultats (històrics a Torrent i la Comunitat), i a la nostra alcaldessa com a diputada electa. Esperem que l'èxit no la transforme en un animal polític al servei del partit, i continue en contacte amb el poble i els problemes reals dels ciutadans. S'han de corregir algunes coses mal fetes, la crítica s'ha de celebrar amb seny, i s'han d'aprofundir i redoblar els esforços per fer de Torrent una ciutat millor com tots volem.

L'aclaparadora victòria popular no només pot atribuir-se al magnífic funcionament com a partit polític (de maquinària perfectament engreixada), ni als controls dels mitjans públics de comunicació i privats afins. Les alternatives d'esquerra han de fer una reflexió profunda respecte a les necessitats, inquietuds i desitjos de la societat valenciana. Un poble que majoritàriament s'identifica amb les propostes i candidats populars. Els resultats del PSOE demostren que tindre a Pla com a cap de cartell era una part del problema, però si després de 4 anys de govern, i amb De La Vega com a candidata, el PP augmenta l'aventatge, això significa que el PSOE està lluny de ser alternativa. Calen tres anys de treball intens. Potser ajude la continuïtat de ZP al govern, ja que amb 4 anys més començaran a fer-se realitat projectes com l'AVE, dessaladores, l'autovia sense peatge Central de Nord a Sud o un canvi en el model econòmic que no ens faça tan depenents de la construcció.

Respecte del BLOC, les coses no canvien, els resultats continuen sent marginals a les generals, on tradicionalment són víctimes del vot útil. Cap mitjà, ni públic, ni privat (potser només Levante-EMV), li va donar una mínima importància i sempre va ser tractat com una coalició anecdòtica i residual, i arribar així al gran públic és missió impossible (darrere del Bloc no hi ha cap interès fosc que els financie la campanya com a Rosa Díez o com a Esquerra Republicana del País Valencià). Això sí, m'ha cridat l'atenció com Sento ha obtés més vots que Isaura. Fa falta un lideratge carismàtic fort. Crec que el valencianisme està en perill d'extinció perquè el PP ha capitalitzat el regionalisme, i perquè el tercer espai cada vegada és més reduït pel bipartidisme. El 2011 serà decisiu per començar a vore un llum al fons del túnel o per la desaparició definitiva.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Efectivamente tienes razón con que el nacionalismo está acabado y es una lástima; pero partidos como el bloc sentencian el final porque no comulgan con el sentimiento valenciano, toda esa labor tendría sentido si por encima de todo estuviera lo valenciano, los valencianos de corazón no admitimos que un pueblo como el catalan por muchas similitudes que posea con nosotros, nos normalice, nos imponga su denominación linguistica y geografica en pos de un protagonismo imperialista e interesado, los valencianos somos soberanos no tenemos porque asumir la imposición de la terminología " catalan, cuando aparece por primera vez este término 40 años antes de la conquista de Valencia, porque llega la conquista y la lengua no tiene nombre " nostre parlar" " romanç pla" todavia es un latín romance en evolución , porque nuestro clasicos la enriquecen y normalizan con arabismos e italianismos, porque para orgullo nuestro la denominan lengua valenciana, por ello no tienen mas derecho los catalanes que nosotros a denominarla como suya e imponer su termino a los demas por mucho de comun que haya, si los partidos nacionalistas como bloc, partieran de la soberania del valenciano con el aval historico que conlleva se hubiese conectado con los valencianos, pero por el contrario ha predominado el vasallaje y la asunción de los valores de nuestros vecinos; y digo es una lástima porque los partidos nacionalistas son los que se preocupan por la lengua y la cultura propias pero nunca bajo el prisma del vasallaje a lo catalan. ¿ Y que es lo importante ?,- la lengua y la cultura, pues conectemos con el sentimiento de nuestro pueblo y olvidemonos de lo que hacen nuestros vecinos que seguro aunque dicen que es lo mismo no estan dispuestos a cambiar ni una sola coma de su doctrina en aras de consensuar una unión cultural con lo valenciano solo nos admiten como una colonia que engrandezca su ego.

Anònim ha dit...

Creo has hecho un buen artículo

Anònim ha dit...

Un bon article, quizá siga per ser el últim, jo també espere que Zapatero, no tinga en el partit contrari, una opocició com la que ha tingut, els darreres cuatro anys, espere que siga mes sosegada,en quant a la alcaldesa, que raó en lo que dius,no es fasa animal politic, com alguns, i mire per el poble, confiem que, com conta en la seua juventud, no siga eixina,i bé dirte, que moltes gracies per lo que dius de mí i de ton pare, estém orgullosos de tú i dels teus tres germans, sémpre estaré al costat vostre, mentres visga, un beset molt fort.

Anònim ha dit...

Al progresismo solo le queda PSOE o PSOE, que cada vez es más plural. Los de Nueva Izquierda hoy son ministros, en parte. Iniciativa debe ir al PSOE y los del Bloc también. El sistema y la fortaleza del PP no permiten la izquierda plural ni terceros espacios

Anònim ha dit...

Una foto muy bonita.

Anònim ha dit...

yo tb creo que hay que cabar con la crispación

Anònim ha dit...

Yo creo que PSPV-Torrent, fué el principal culpable de la crispación, y además con mucha geta endosandólo al PP, y en el eso son siempre convincentes, y el PP debería saber vender mejor sus ideas. Que ZP gobierne pensando y prácticando con sus leyes, que no son los únicos que viven en este país, y que hay que contar con la 2ª fuerza política del pais, y no tratar de obviarla incluso con pactos, cómo el del Tineill en Barcelona.

Anònim ha dit...

Sobre el comentario anterior quiereo decir PSOE y no PSPV-Torrent, estos últimosque están en plena efervescencia y ostias entre ellos, y faltos de ideas.