La setmana de la dona, aprofitada electoralment per l'alcaldessa

dimarts, 4 de març del 2008

Era molt difícil resisitir-se a la temptació. Vistos els últims exemples, la candidata al Congrés pel Partit Popular, i alcaldessa de Torrent no podia desaprofitar un marc com el de la Setmana de la Dona per fer anuncis i actes que podríem definir com a pseudoelectoralistes.
L'Ajuntament de Torrent amb l'inici de la Setmana de la Dona ha volgut donar a conèixer l'actuació que des del govern local s'està realitzant i que prosseguirà en els pròxims quatre anys en matèria de dona i igualtat. Un dels primers assoliments, gràcies al suport de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Espanya, ha estat la creació del jutjat específic de violència domèstica, on l'Ajuntament va posar a la disposició de la Conselleria de Justícia el local on fa dos mesos es va obrir aquest jutjat de violència contra les dones.

Una de les grans inversions que es van a realitzar en aquesta matèria en la legislatura és la construcció de la Casa de la Dona, una de les promeses estrela de la passada campanya electoral per part del PP. Si en la carpa de Moralets, l'any passat, ja mostraren fotos i disseny de l'edifici, ara l'excusa ha sigut la presentació de la realitat virtual de la façana de l'edifici de cinc plantes (que ja s'havia vist també en la carpa popular, com es mostra en la primera imatge que il·lustra aquest post, de Maig del 2007 ), lloc dedicat exclusivament a la dona i que serà el punt d'atenció per a les dones que pateixen la xacra de la violència masclista.
Si en la famosa carpa electoral, Català afirmava que la construcció de la Casa de la Dona "començarà al dia següent de prendre possessió com a alcaldessa", ara se'ns anuncia que "en els pròxims dies el govern local encarregarà a l'empresa pública Nous Espais la redacció del projecte i la construcció de la Casa de la Dona que se situarà en un solar del carrer Músic Mariano Puig Yago, en el solar on se situava antigament la comissaria del Cos Nacional de Policia.
La Casa de la Dona ocuparà una superfície de més de 1.500 metres quadrats en cinc plantes on les dones de Torrent disposaran des de locals on les diferents associacions de dones duran avant les seues activitats fins a on es prestaran els serveis d'assessorament i ajuda a les dones que pateixen violència domèstica. També es desenvoluparan actuacions per a fomentar la igualtat de sexes, que principalment aniran dirigides a la inserció laboral de la dona.
El disseny d'aquest centre de la dona, un dels primers que s'engega en la comarca, “és una clara aposta de l'actual govern local per les dones de Torrent. Passarem d'un local de tot just 50 metres quadrats que disposava Torrent per a l'atenció a les dones a un edifici de més de 1.500 metres quadrats. Però, l'important seran els nous serveis que s'incorporaran per a atendre a la dona, pel que serà tant un salt quantitatiu com qualitatiu sobre el servei que es prestava fins a la data”. Ara, la delegació de la Dona s'ha trasllat provisionalment, fins que estiga acabada la Casa de la Dona, a un local municipal en el carrer Bellido.
En matèria de seguretat
La Policia Local reforçarà el servei d'atenció específic per a les dones que pateixen la violència de gènere i per a això està previst incrementar el nombre d'agents que fins a la data prestaven aquest servei. En l'actualitat una agent de la Policia Local realitzava aquestes tasques.
L'Ajuntament signarà amb la fundació Favide un conveni que incrementarà el servei d'assessorament jurídic i d'atenció a les víctimes de delictes, especialment a les dones que pateixen la violència masclista. Fins al moment, Torrent és dels pocs municipis que disposa d'aquest servei específic d'atenció a la dona. A més, la ciutat de Torrent té obert un Punt de Trobada Familiar de dilluns a diumenge. Aquest local és el punt de reunió on les parelles amb problemes derivats de la separació poden visitar als fills sense haver de trobar-se els pares separats. D'aquesta manera, els menors es troben en un entorn segur per petició del jutge.
Des de l'Ajuntament també es treballarà per aconseguir una major coordinació amb les Forces de Seguretat de l'Estat per a reforçar el servei d'ajuda i protecció a les dones maltractades.
S'inicia la setmana de la Dona (vore programa sencer ací)
Les presidentes de les associacions de dones més representatives de Torrent van acompanyar a l'alcaldessa durant la inauguració. Victoria Peco, presidenta de Dones de Torrent, Antonia Sanchis, de la Mestresses i Consumidores Tyrius, María Ortí, d'Obra Social Verge dels Desemparats i Teresa Puig, en representació per l'Associació Cultural d'Amics del Way Tan Kon, membres totes aquestes associacions de la Comissió Local de la Dona juntament amb la Delegació de la Dona, van presentar una setmana plena d'activitats per i per a la dona torrentina.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Ché, sempre la mateixa, jo m´alegre de les millores, de Torrent, péro ojo, que sempre están fense la foto, desde que es alcaldesa, com es tan rebonica, se guaña a les dones, pero ja obriran els ulls, com els obrirem quant estaba Bresó, torres mes altes cauen.

Anònim ha dit...

demà chocolate pals agüelos. La dreta s epensa que estem tontos. Una cara de chiqueta pa la dreta de la caverna de sempre.
I el pallaso de candidato que tenen que no coneix ningú

Anònim ha dit...

Actos con dinero de los demás, para comprar votos. La vamos a llamar Catalá la fotera. Foto y foto y nada más

Anònim ha dit...

Me parece mear fuera del tiesto decir que el anuncio es un acto electoralista. Dudo que alguien pueda votar al PP o al PSOE porque en Torrent se va a hacer la Casa de la Dona. ¿Existe alguna fecha mejor que en la semana de la mujer, para estas cosas? ¿Existe algún acto político de PP, PSOE, BNV, EU o de quien sea que no sea electoralista? Lo son todos por definición. ¿Por que nos prometen 400 euros de devolución en el IRPF ahora? ¿Es criticable? En absoluto. Luego que cada cual juzgue si le gustan más unas propuestas u otras, pero plantear un acto así negativamente es andar muy desencaminado. Entiendo que prefieras una biblioteca en lugar de una Casa de la Dona, pero decir lo del acto electoralista es no saber que otra cosa decir.

Anònim ha dit...

Pues yo creo que he optado la intención del blog. Se aprovecha la semana de la dona y la alcaldía para hacer campaña, ya que recordar la Casa de la Dona ahora es pura demagogia, cuando todassus características, estructura y fotos ya se habían vendido el año pasado.
El anterior anónimo va muy desencaminado, porque una cosa es una propuesta electoral, hecha desde las siglas del PSOE, y otra cosa es usar el cargo de alcaldesa para promocionar un aspecto de tu programa anterior y venderlo justamente ahora, en plena campaña.
Un timo y un abuso del cargo.
Si quiere hacer eso, que lo haga desde el gabinete de prensa del PP o que recuerde las fotos de un proyecto no iniciado en un mitin, no en un acto instirucional como alcaldesa.
Muy buen artículo y ánimo, millor Torrent!

Anònim ha dit...

Guau! Qué bien calados tienes a lo peperos. Toda la razón millor Torrent. Acabo de leer el diario pepero Torrent al día (como se nota que ahora mandan ellos, el periódico del PP ahora a tope de color y papel de calidad).
El diario utiliza las noticias del ayuntamiento para elaborar un diario de propaganda pepera, que sale justo la semana de elecciones.
Realidad virtual de puentes y del hospiTAL!!!! Fotos virtuales del futuro hospital.
Son unos craks del electoralismo, la propaganda barata, la venta de humo y la manipulación.
Enhorabuena por el blog y ni caso a los que entran a insultar

Anònim ha dit...

La verdad es que el populismo y la demagogia son las armas del PSOE, no del PP. Se vende una magnífica gestión en Torrent, pues claro. Los socialistas venden una nefasta campaña en España, creando conflictos alejados de los problemas de la gente. El domingo la gente que quiere a España, voten PP. Mariano Rajoy presidente

Anònim ha dit...

Cuan Fresolín, que els feia fotos hasta c...., no dieu res. Che quins tios mes mal parits.

Anònim ha dit...

La gente que somos españoles, péro se puede ser más nefasto para España,ir contra el Gobierno de España,que manda en ése momento, sin apoyarlo, sin condiciones, que cuando se trata de actuar, por el bien de España, para, que no hayan más muertes, que estamos hartos, de los muertos de Eta, y de los otros muertos por el Islam, si sale Zapatero, presidente, podemos decirle a Rajoy, que le apoye, que no haga como en los cuatro años posteriores, ó es que el pueblo no lo eligió, en 2004., ya está bién de nombrar a España, cómo se nos antoje.

Anònim ha dit...

Fotre, que es mejor vivir con dignidad en democracía y libertad, o que no hayan desgraciadamente más muertos pero ceder al chantaje de los que nos están poniendo de rodillas, por qué esos no nogocian otra cosa como por ejemplo el abandono de las armas sin condiciones. Que no nos venda ZP negociación arrodillandosé, por que esos no cederán a otra cosa, y diga que el PP no le apoya. El PP le apoya si lucha contra ETA hasta su desaparición, lo demás es canelar con embustes de Politicos nefastos. Acabar con ETA no debe constar ningún precio político.